Teknoloji

Alienware 25. yaşını özel bir bilgisayarla kutluyor

alienware

Oyun bilgisayarları üreten Alienware, yola bundan 25 yıl önce Miami’de bir garajdan çıkmıştı. Faaliyetlerini Dell çatısı altında yürüten marka, 25. yaşını son derece tarz bir oyun bilgisayarıyla kutluyor. En yeni Aurora modelinin kasasını elden geçiren şirket daha fazla iç alan ve daha verimli bir hava akışı sağlıyor. Böylelikle bilgisayarın daha sessiz şekilde çalışması mümkün hâle geliyor.

Legend 2.0 adını taşıyan kasada iç hacim Aurora R12 ve R10 modellerine göre yüzde 50 oranında artarken, kasanın genel boyutlarında belirgin bir değişikliğin olmadığı görülüyor. Kasanın kapağını açmak için herhangi bir alete ihtiyaç duyulmuyor. Böylelikle parça değişikliklerini çok daha hızlı yapmak mümkün oluyor. Opsiyonel olarak sunulan şeffaf kenar paneli sayesinde anakart AlienFX ile aydınlatılmış şekilde görülebiliyor. Yine opsiyonel olan manyetik kablo kılıfıyla da kasanın arkası derlenip toplanıyor.

Hava akışının geliştirilmesi de Alienware’in üzerinde durduğu noktalar arasında yer alıyor. Her sistemde iki adet 120 mm. fan, hava alığı ve hava çıkışı bulunuyor. Konfigürasyona bağlı olarak cihaza bir veya iki fan yerleştirilebiliyor. Ardından gerekirse ikinci bir hava alığı ve yine gerekirse tepeye yerleştirilen bir hava çıkışı da kullanılabiliyor. Aurora sistemlerin parçası olan likit soğutma sistemi seçeneği de mevcut.

Bu özel bilgisayarın daha sessiz çalışmasına vurgu yapan şirket, yoğun görevler sırasında yüzde 9 daha az ses çıktığını belirtiyor. Bilgisayar uyku durumundayken gürültünün yüzde 16 oranında azaldığı, grafik performansının da Aurora R12’den yüzde 5 daha fazla olduğu ifade edildi.

Bu özel Aurora için Lunar Light (Ay Işığı) ve Dark Side of the Moon (Ay’ın Karanlık Tarafı) adını taşıyan iki renk seçeneği sunuluyor. Alienware bilgisayarın özelliklerini, fiyatını ve çıkış tarihini henüz duyurmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER