Ulaşım

Alibaba ve Ford test sürüşleri için “araba otomatı” açtı

alibaba fordHâli hazırda bir arabayı denemek ve test sürüşüne çıkmak için bir bayiye gitmek ve yetkili kişiyle konuşup gerekli düzenlemeleri yapmak gerekiyor. Ancak Alibaba Ford ile birlikte bu deneyime yeni bir soluk getiriyor. Test araçları için bir tür “satış otomatı” geliştiren iki şirket, böylelikle Ford markalı araçların satın alınmadan önce denenmesini mümkün kılıyor.

“Super Test-Drive Center” adını taşıyan otomat, 2017’nin sonunda duyurulmuştu. Çin’in Guangzhou şehrinde Alibaba’ya ait olan Tmall isimli alışveriş merkezinin dışına kurulan otomat, taslaklardaki kadar hoş görünmüyor. Ancak bu durum, sistemin vaadini karşılamadığı anlamına gelmiyor. Alibaba’nın Tmall uygulaması üzerinden gerekli ücreti ödeyen ve bir özçekim yapan kullanıcılar, daha sonra aracı deneyebiliyor. Ancak bunun için test yapmak isteyen kişinin kredi puanının da belli bir seviyenin üstünde olmasının gerektiğini belirtmekte fayda var.

Otomatta kullanıcıların karşısına 10 farklı Ford modeli çıkıyor. Bu modeller Ford Mondeo’dan Explorer’a, hatta Mustang’e kadar uzanıyor. Test için alınan araçların üç günün sonunda geri getirilmesi gerekiyor. Bazı Tmall kullanıcılarına profilleri doğrultusunda aracı satın almaları için özel fırsatlar da sunuluyor.

Alibaba Ford ile birlikte geliştirdiği bu sistemi sonsuza kadar kullanımda tutmayacak. Otomat, 23 Nisan tarihine kadar çalışacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER