Teknoloji

Alexa Windows 10 uygulaması Microsoft Mağaza’da yerini aldı

alexa windows 10

Amazon, Alexa Windows 10 uygulamasını daha geniş bir kitleyle buluşturmak için gerekli adımı attı. Şimdiye kadar sadece Windows 10 işletim sistemli bazı dizüstü bilgisayarlarda bulunan uygulama, Microsoft Mağaza‘da da yerini aldı.

Uygulama Windows 10 işletim sistemli tüm bilgisayarlara indirilebiliyor. Ancak sesle uyandırma teknolojisini sadece uyumlu cihazlar destekliyor. Uyumlu bir bilgisayara sahip olmayanların Alexa’yla konuşmaya başlamak için uygulama içindeki butona tıklamaları veya bir klavye kısayoluyla dijital asistanı aktif hâle getirmeleri gerekiyor.

Uygulama ile bilgisayarda çalan müziği kontrol etmek, Alexa desteğine sahip akıllı ev cihazlarını yönetmek mümkün oluyor. Videolar, görüşmeler, Spotify ve Pandora ise şu an için uygulama üzerinden kontrol edilemiyor. Amazon Alexa’ya Windows özelliklerine erişebilmesi için spesifik kontroller eklemese de, 2019’un başlarında yayınlanacak güncellemelerle bu durumun değişeceğini şimdiden açıkladı.

Amazon ve Microsoft arasındaki işbirliği Alexa Windows 10 uygulamasıyla sürüyor

Alexa Windows 10 uygulaması, Amazon ve Microsoft arasında bir süredir devam eden işbirliğinin en yeni parçası olarak tanımlanabilir. Bu işbirliği çerçevesinde kısa bir süre önce Cortana ve Alexa entegrasyonunun ön izlemesi yayınlanmıştı. Bu ön izlemeyle Cortana kullanıcılarının Alexa’ya, Alexa kullanıcılarının da Cortana’ya ulaşması mümkün hâle gelmişti.

İLGİLİ HABERLER