Teknoloji

Alcatel’den suya dayanıklı akıllı saat ve telefon ikilisi: Go Watch ve Go Play

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel-go-watch-040915-2

IFA 2015’te sergilenen akıllı saatler arasında Alcatel’in Go Watch akıllı saatleri de yer alıyor. Go Watch hem Android hem de iOS ile uyumlu. Diğer bütün akıllı saatler gibi mesaj, arama, e-posta, hava durumu gibi bildirimleri bileğinize iletiyor.

Alcatel Casio’nun G-Shock tasarımından etkilenmiş ve ona benzeyen bir saat çerçevesi tasarlamış. Bu kaba tasarım tam boyutlu microUSB portunun saate eklenmesine izin vermiş. Böylelikle akıllı saatin şarj edilmesi biraz daha rahat hâle getirilmiş. Şarj işlemi için özel bir aksesuara gerek yok, herhangi bir microUSB-USB kablosuyla bu akıllı saati şarj etmek mümkün oluyor.

alcatel-go-watch-040915-1

Go Watch’ta kalp ritm ölçer de bulunuyor. Ayrıca Alcatel OneTouch’ın duygusal ritm ölçümü olarak adlandırdığı özellik de jiroskop, ivmeölçer ve kalp ritm ölçerden gelen bilgilerin birleştirilip grafik üzerinde gösterilmesini sağlıyor. Bunu sosyal ağlarda paylaşmak veya Go Watch’un saat yüzünün arkasına duvar kağıdı şeklinde eklemek de mümkün oluyor.

Alcatel saatin suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu, tek bir şarjla iki veya üç gün çalışabileceğini söylüyor. Ayrıca ön kapağı farklı renk seçeneklerinden bir tanesiyle değiştirmek de mümkün oluyor. Aynı durum kayışlar için de geçerli.

alcatel-go-play-040915

Ayrıca Alcatel OneTouch’ın yeni ürünleri arasında Go Watch ile birlikte sunulan bir akıllı telefon olan Go Play de bulunuyor. IP67 sertifikasıyla suya dayanıklılığı belgelenen bu sağlam gövdeli, düşmeye ve toza dayanıklı akıllı telefonun tasarımı, kullanıcılarına 8 megapiksellik arka kamerasıyla su altında fotoğraf ve video çekim imkanı sunuyor. Bu arada başka bir yazılım özelliği de mobil ekran üzerinden kayıt yapıp Go Play’in mikrofonunu kullanarak dış ses eklemeye izin veriyor.

Go Play’in teknik özelliklerine baktığımızda, Android 5.0 yüklü olarak gelen telefonda 5 inç, 720p çözünürlüklü TFT ekran, 1.2 GHz dört çekirdekli Snapdragon 410 CPU, 8 GB dahili hafıza (4 GB kullanıcılara ayrılmış), 1 GB RAM bulunuyor. Arkada 8 megapiksel, otomatik odaklı kamera, önde de 5 megapiksel sabit odaklı kamera yer alıyor.

Alcatel Go Play’de 2500 mAh kapasiteli pil mevcut, ayrıca FM radyo, tek parmakla yakınlaştırma, Mini uygulamaları, Multi-Tap, Idle ekran özellikleri de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER