Eğlence

Airport Scanner iOS Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uçakla seyahat etmek hiç kuşkusuz en acısız ve en hızlı seyahat opsiyonu. Ancak, uçak yolculuğuna özgü sıkı güvenlik önlemleri bazen yolculuk öncesi dönemi çileye dönüştürebiliyor. Özellikle havaalanlarının ziyadesi ile kalablaık olduğu dönemlerde güvenlik kontrolü kuyrukları yolcuların ömrünü çürütebilecek bir hale bürünebiliyor. Gündelik hayattaki her tür olgudan bir oyun yaratmayı alışkanlığa çevirmiş olan geliştiriciler, bu sefer de havaalanı güvenlik aramasını da aynı işlemden geçirerek önümüze Airport Scanner’ı koydular. X-Ray başında duran güvenlik memuru rolünde olduğumuz oyunda terfi ve atama sisteminin de bulunması oyunu oyuncu için daha cazip bir hale getiriyor.

Oyuna stajyer güvenlik görevlisi olarak Honolulu Havaalanı’nda başlıyoruz. Diğer tüm oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da başlangıç seviyeleri oyuncunun alışması adına kolay tutulmuş durumda. X-Ray cihazının başında duran kişi olarak görevimiz bir yandan cihazdan geçenleri kontrol etmekken, diğer yandan da sırada geçiş önceliğine sahip olan uçuş ekibi ve birinci sınıf yolcular için gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak. Kimseyi ön sıraya almak gibi bir imkanımız olmasa da, sıranın akışını belirleme gücüne sahibiz. X-Ray cihazından geçiş esnasında bagajlardan birinde tehlikeli bir maddeye rastlanması durumunda ise hemen ekrana dokunarak valizin aranmasını sağlıyoruz. Bizim tespit ettiğimiz şüpheli valizin aramasını gerçekleştiren diğer güvenlik memurları valizde (ya da X-Ray cihazından geçen çanta, şapka ya da hayvanda) yasak bir cismin tespiti durumunda valizin sahibini hemen gözaltına alıyor. X-Ray cihazının başındaki kişi olarak yasak bir cisimin geçişine izin vermemiz durumunda ise o seviyede kazanacağımız yıldız sayısı bir azalıyor. Dört yıldız ile başladığımız göz önüne alınırsa maksimum 3 defa yasak cisim geçişi tolere edilebiliyor.

Uçuşların zamanında gerçekleşmesinin sağlanmasının ardından diğer birçok meslekte olduğu gibi burada da gün sonu alınıyor. Uçağa alınmayanlara yapılacak işlem konusunda da insiyatif yine oyuncunun eline bırakılmış durumda. Adalet dağıtımı oalrak adlandırılan süreçte Kolay, Adil ve Sert olmak üzere üç seçenek yer alıyor. Dilediğimiz reçeteyi uygulamakta serbest olsak da sert bir tutum takınmamız halinde tazminat ödemek zorunda kalma ihtimalimiz de mevcut. Kolay seçenekte doğrudan 100 dolara kadar kazanılırken, orta yollu davranış durumunda ise kazanç 300 dolara kadar çıkabiliyor ve haksız olsak dahi tazminat ödemek zorunda kalmıyoruz.

Diğer birçok oyunda olduğu gibi Airport Scanner’da da daha çok para kazanmamızı sağlayacak, oyunda işimizi kolaylaştıracak araçlar almamız mümkün. Her biri değişik fonksiyonlara sahip bu araçlar oyunda kazanılan paralar aracılığı ile X-Ray Shop adı verilen oyun içi mağazadan alınabiliyor. Oyunda kazandığı X-Ray paralarını yeterli bulmayanlar gerçek para vererek büyük miktarda X-Ray parası da satın alabiliyorlar. Oyunda X-Ray parası kazanmanın fazla zor olmadığını ve sabırlı iseniz gerçek para kullanmanın pek gerekli olmadığını da belirtmek gerek.

Game Center entegrasyonu ile oyundaki başarınızı arkadaşlarınızınki ile karşılaştırmanız da mümkün. Dileyen kullanıcılar Facebook, Twitter, E-posta veya SMS üzerinden oyunu oynadıklarını arkadaşlarına duyurma şansına da sahipler.

X-Ray cihazının diğer tarafına geçmeye özenenler için Airport Scanner eğlenceli bir fırsat sunuyor. Bu tarz bir özenti içinde olmayanlar da fazla gerilmeden oyun keyfi yaşamak adına Airport Scanner’ı kullanabilirler. Oyunun havaalanı stresine bir etkisi olup olmayacağını deneyimlemek için ise hepimizin bir sonraki uçak yolculuğuna kadar beklemesi gerekiyor.

İlgili >> App Store

İLGİLİ HABERLER