Teknoloji

Apple AirPods’u Siri Etkileşimleri ve Oyunlar için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses ile güçlendiriyor

ios 18 airpods

Apple, geçmiş yıllarda yaptığı gibi bugün de şirketin mevcut AirPods kulaklık serisine gelecek yeni yazılım özelliklerini açıkladı. Özelliklerin duyurusu WWDC 2024 açılış konuşmasında yapıldı.

Bunlardan biri, AirPods’ların Siri’yi yeni yöntemlerle kontrol etmesine yönelik yeni hareket kontrolleri içeren Siri Etkileşimleri oldu. Özellikle gürültülü ortamlarda sesi kullanmaya gerek kalmadan başı evet veya hayır şeklinde sallayarak Siri’ye yanıt vermek mümkün olacak.

AirPods Pro, dinleyicinin sizi net bir şekilde duyabilmesi için rüzgar gibi arka plan gürültülerini ortadan kaldırırken ses kalitesini izole etmek ve geliştirmek için H2 çipi ve makine öğreniminden yararlanan yeni Ses Yalıtım teknolojisine kavuşuyor.

apple airpods

Artık oyunları destekleyen, dinamik kafa takibine sahip yeni Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses özelliği de AirPods’ta yerini alacak. Bu özelliği destekleyen ilk oyunlardan biri iOS’taki Need for Speed ​​Mobile olacak. Apple, geliştiricilerin AirPods Pro ile oyun sohbeti için kişiselleştirilmiş uzamsal ses ve yeni yüksek kaliteli 16 bit, 48 kHz sesten yararlanabilmesi için yeni bir API ekliyor.

Yeni AirPods özellikleri sonbaharda kullanıma sunulacak

Oyunlar için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses; AirPods (3. nesil), Pro ve Max ile çalışacak. AirPods Pro kullanıcıları oyun sırasında daha iyi ses gecikmesine de sahip oluyor. Yeni özellikler bu sonbaharın sonlarında bir yazılım güncellemesiyle kullanıma sunulacak.

Apple, AirPods’un Uyarlanabilir Ses ve Konuşma Algılama gibi özelliklerinin yanı sıra erişilebilirlik odaklı yeni özelliklerin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini duyurdu.

İLGİLİ HABERLER