Teknoloji

AirPods Pro kullanıcıları son yazılım güncellemesinden memnun kalmadı

airpods pro

Bazı AirPods Pro sahipleri, son haftalarda kablosuz kulaklıklarının gürültü engelleme özelliğinin eskisi gibi çalışmadığı yönünde şikayetlerde bulunmaya başladı. Bir yazılım güncellemesinin gelmesinden sonra kulaklıkların ortam gürültüsünü bastırma konusunda eskisine göre daha az verimli çalıştığı öne sürülüyor.

Rtings.com sitesi de AirPods Pro’yu yeniden test etti ve 2C54 bellenim güncellemesinin gelmesinden sonra gürültü engelleme yeteneklerinin daha kötü hâle geldiğini saptadı. İlginçtir ki, sorundan etkilenen müşteriler sorunun, kasım ayında 2B588 bellenim versiyonuyla birlikte başladığını iddia ediyor.

Şu sıralar deneyimlemekte olduğumuz AirPods Pro’da sözü edilen 2C54 yazılımı çalışıyor. Ve kablosuz kulaklığı denemeye başladığımızdan bu yana gürültü engelleme performansı konusunda dikkate değer bir performans gerilemesi yaşamadığımızı belirtmeden geçmeyelim.

İlk AirPods modelinden beri, Apple yazılım güncelleme sürecini müşterilerin fazla dikkatini çekmeyecek şekilde gerçekleştiriyor. Tüm AirPods yazılım güncelleme süreci arka planda, tek bir bildirim bile olmadan gerçekleşiyor. AirPods yazılım güncellemelerini engelleyemediğiniz gibi, güncellemeyi isteğe göre başlatmanız da mümkün olmuyor. Güncelleme sürecine müsait ortam yaratmak için AirPods kutusunu şarj kablosuna bağlamanız ve iPhone’un yanına koyarak beklemeniz gerekiyor. Bellenim güncellemesi tamamlandıktan sonra Ayarlar içinden yeni versiyonu kontrol edebilirsiniz.

AirPods ve AirPods Pro yazılım sürümü nasıl kontrol edilir?

  1. Ayarlar > Genel > Hakkında yolunu takip edin.
  2. iPhone veya iPad’inize bir AirPods bağlıysa, bunun kaydını Hakkında bilgileri içinde göreceksiniz. Buna tıklatın.
  3. AirPods veya AirPods Pro ile ilgili yazılım sürümü bilgisi karşınıza çıkacaktır.

Arka planda gerçekleşen AirPods yazılım güncelleme işlemi geri alınamıyor, eski sürüme geri dönmek mümkün olmuyor. Bu durumda sorun yaşadığını düşünen AirPods Pro sahiplerinin Apple’ın yeni bir yazılım çıkarmasını beklemeleri gerekiyor.

Apple, ayarlar içinden gürültü engelleme yoğunluğunu ayarlamaya izin vermiyor. AirPods Pro, hangi seviyede gürültü engellemenin uygulanacağını dinamik olarak, ortamın gürültüsüne göre belirliyor. Son kullanıcı sadece gürültü engellemenin açık veya kapalı olmasını kontrol edebiliyor. Aslına bakarsanız, işleri otomatikleştirmek ve kullanıcıya sadece sistemi kapatıp açma imkanını tanımak herkes için en ideal çözüm gibi görünüyor. Aksi takdirde işler çok daha karmaşık bir hâl alabilirdi.

Apple’dan konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Eğer bir açıklama gelirse, onu da bu sayfalardan aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER