Teknoloji

AirPods Pro 2 için oklar 2022’yi işaret ediyor

Apple AirPods Pro İncelemesi kablosuz kulaklık 2 ios 15

AirPods Pro 2 ile ilgili söylenti ve iddialar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, AirPods Pro 2’nin 2022 içinde kullanıcılarla buluşacağını belirtti.

Kuo, AirPods Pro 2’de inovatif bir deneyim sunulmasa bile Apple’ın 2022’deki toplam tamamen kablosuz kulaklık sevkiyatının yine 100 milyonun üstüne çıkacağını dile getirdi. Tecrübeli analist, 2021’in ikinci yarısındaki AirPods sevkiyatı için öngörüsünü 75 milyondan 70 milyona çekti. Apple’ın kablosuz kulaklık pazarındaki liderliği devam etse de, rakipleri aradaki farkı bu dönemde biraz kapatacağa benziyor.

Kuo, AirPods platformunun ekosistemdeki gelişmeler doğrultusunda büyüme konusunda rakiplerine kıyasla avantajlı olduğunu dile getirdi. Sağlık takibi gibi yenilikçi deneyimler sağlanabileceğini söyleyen tecrübeli analistin bu öngörülerinin temelsiz olmadığını söylemek gerekiyor. Apple’ın kablosuz kulaklığına gelişmiş hareket sensörleri ekleyebileceği uzun zamandır konuşuluyor. Şirketin önümüzdeki dönemde AirPods’u biyometrik sensörlerle de destekleyebileceği söyleniyor.

Kuo’ya göre; gözünü Android kullanıcılarına diken Apple, kulaklık pazarında çift marka stratejisine biraz daha ağırlık verecek. AirPods serisinde Apple telefon sahiplerini hedefleyen şirket, Android kullanıcılarına ise Beats markalı ürünleriyle ulaşmaya devam edecek. AirPods Pro 2 için hazırlıklarına devam eden şirket, bir süre önce Beats Studio Buds modelini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER