Teknoloji

Adobe’den yeni kamera uygulaması için önemli transfer

adobe

Google Pixel telefonlarının gelişmiş fotoğraf özelliklerinden bazılarının altında imzası bulunan görüntüleme uzmanı Marc Levoy, geçtiğimiz mart ayında Google’dan ayrılmıştı. Levoy, yaklaşık dört aylık bir aranın ardından Adobe bünyesine katıldı.

Adobe’den yapılan açıklamada, Levoy’un şirketteki görevi konusunda da önemli bilgiler verildi: “Levoy, şirket genelindeki bilişsel fotoğrafçılık çalışmalarına ve ürünlerine öncülük edecek. Bu çalışmaların merkezinde ise evrensel bir kamera uygulaması konsepti bulunacak.”

Adobe’nin bu “evrensel kamera uygulaması” ile neyi kastettiği şu an için tam olarak bilinmiyor. Ancak şirket Levoy’un Photoshop Camera, Araştırma, Sensei ve Dijital Görüntüleme birimleriyle birlikte çalışacağını da belirtti. Photoshop Camera ve Lightroom uygulamalarında hâlihazırda kamera özelliği mevcut. Adobe’nin hem iOS’te hem de Android’de kullanılabilecek ayrı bir kamera uygulaması hazırlaması ihtimal dahilinde görünüyor.

Levoy ve ekibi, Pixel’in Night Sight, Portre Modu ve HDR+ fonksiyonlarını geliştirmişti. Tecrübeli yöneticinin Google’daki görevi sırasında akıllı telefon endüstrisine önemli bir etki yaptığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Pek çok üreticinin telefonlara birden fazla kamera yerleştirerek en iyi kareyi sunmaya çalıştığı bir ortamda Pixel 2 ve Pixel 3 sadece tek bir kamerayla etkileyici kareler yakalamayı başarmıştı. Bu da diğer üreticileri de kendi bilişsel fotoğrafçılık özelliklerini geliştirmeye teşvik etmişti.

Adobe, Levoy’un öncülüğünde hem iOS’te hem de Android’de çalışacak bir kamera uygulaması geliştirerek akıllı telefon fotoğrafçılığında yeni bir değişimin öncülüğünü yapabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER