Teknoloji

Adobe XD ortak çalışma özellikleriyle yenileniyor

adobe xd

Adobe XD adını taşıyan tasarım prototipi yazılımına yeni özellikler kazandırdı. Söz konusu özellikler arasında ön plana çıkan, ortak düzenleme imkanı oluyor. Ortak düzenleme özelliği sayesinde tasarımcıların bir proje üstünde birlikte çalışması mümkün hâle geliyor. Bunun için projenin Creative Cloud üstünde kaydedilmesi ve çalışmayı yapacakların aynı ekipte olması gerekiyor.

Kullanıcılar, takım arkadaşlarının dosya üzerinde ne zaman çalıştığını görebilecek. Üzerinde düzenleme yapılan panolar ve nesneler de anlık olarak takip edilebilecek. Kullanıcı deneyimi tasarımında Google Dokümanlar gibi işleyen Adobe XD’nin en önemli rakibi olan Figma, bu özelliği daha önce sunmuştu. Böylelikle Adobe XD’yle Figma arasındaki önemli farklardan biri kapanmış oluyor.

Ortak düzenleme özelliğine katılımın kullanıcı isteğine bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Özelliğin çalıştırılmasının ardından düzenlemeye dahil edilecek kullanıcılara davet gönderiliyor. Yapılan işler, periyodik ve otomatik olarak bulutta saklanıyor. Belge geçmişinin kaydı ise 30 gün boyunca tutuluyor. Kullanıcılar yapılan işin belli versiyonlarını diledikleri takdirde yer imlerine ekleyebiliyor ve isimlerini değiştirebiliyor. Yer imi özelliğinin projelerin kaydını tutma konusunda ciddi bir fayda sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

adobe xd

Adobe XD yeni bir paylaşım aracı da sunuyor

Adobe XD’ye eklenen bir diğer yenilik ise yeni paylaşım aracı. Bu araç sayesinde kullanıcılar projeleri için web bağlantıları oluşturabiliyor. Projeler için kullanım amaçları doğrultusunda farklı paylaşım ön ayarları da hazırlanabiliyor. Tıpkı Google Dokümanlarda olduğu gibi, Adobe XD’de de kullanıcılar erişim izinlerini yönetebiliyor veya işlerini şifreyle koruma altına alabiliyor.

Ortak düzenleme özelliği tüm planlarda kullanıcı erişimine açık olacak. Ücretli planlardan yararlanan Adobe XD kullanıcılarına sunulan tüm imkanlar, 2020’nin nisan ayına kadar tüm kullanıcılara açık olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER