Teknoloji

Adobe tüm Flash versiyonlarında bulunan ve Windows’ta çoktan kötüye kullanılmaya başlanan açığı kapattı

adobe flash
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, Flash Player’ın tüm versiyonları için bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme çoktan bilinen ve kötü niyetli kullanıcılar tarafından da kullanıldığı söylenen bir güvenlik açığını kapatmayı amaçlıyor. Geçen cuma günü yayınlanan güvenlik bültenine göre bu açık Flash’ın çökmesine ve kötü niyetli bir kullanıcının sistemin kontrolünü ele geçirmesine neden olan süreci başlatabilir.

Adobe, kullanıcılardan bu açığın çoktan saldırganlar tarafında e-posta aracılığıyla kullanılmaya başlandığı şeklinde bildirimler almaya başladığonı belirtti. Kötü niyetli kişilerin e-posta aracılığıyla gönderdiği ek dosyasını başlatan kullanıcılar sistemin kötü şekilde etkilenmesinin tetiklenmesine neden olabilir. Söz konusu saldırının sadece Windows üzerindeki Internet Explorer kullanıcılarını hedef aldığını, ancak bu açığın Windows, OS X, Linux ve Android’e özel Flash sürümlerinde bulunduğu kaydedildi.

Kullanıcılara Flash Player yazılımını Adobe’nin web sitesi üzerinden 11.2.202.235 versiyonuna güncellemeleri tavsiye ediliyor. Android kullanıcıları da Google Play Store üzerinden güncellemeyi cihazlarına yükleyebilir. Ice Cream Sandwich kullanıcıları için 11.1.115.8, Android 3.0 ve daha öncesi sürüm kullananların ise 11.1.111.9 sürümüne güncellemesi gerekiyor. Mevcut Flash sürümünü öğrenmek için yazılımın hakkında sayfasına göz atabilirsiniz.

İlgili – Adobe

İLGİLİ HABERLER