Teknoloji

Adobe Venezuela’ya geri döndü

adobe creative cloud

Venezuela‘da yaşayanlar, kısa bir aranın ardından Photoshop ve Illustrator gibi Adobe servislerini yeniden kullanmaya başladı. Şirket, yaklaşık üç hafta önce ABD’nin Venezuela’yla ticareti yasaklayan başkanlık kararnamesi gereğince Venezuela’da yaşayan müşterilerinin hesaplarını dondurmuştu.

Adobe’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ” Amerikan hükümetiyle yapılan görüşmelerin sonunda Dijital Medya ürün ve hizmetlerimizi Venezuela’da sunmak için gerekli lisansı aldık. Böylelikle müşterilerimizin Creative Cloud ve Document Cloud portföylerine eskisi gibi erişmelerinin önünde bir engel kalmadı.”

Adobe Venezuela’daki kullanıcılarına kendisini affettirmek istiyor

Adobe’den daha önce yapılan açıklamada, Behance gibi ücretsiz servislere de erişilemeyeceği ve başkanlık kararnamesinin ücret iadesini de engellediği belirtilmişti. Daha sonrasında politikalarını güncelleyen şirket, Behance’e Venezuela’dan erişimin süreceğini ve ay sonu itibarıyla ücret iadesi de yapılacağı açıklanmıştı.

Adobe’nin Venezuela’daki Creative Cloud müşterilerine hesaplarındaki dosyalarını yedeklemeleri için 28 Ekim’e kadar süre verilmişti. Ancak güncellenen destek belgesine göre, Venezuela’daki müşterilere yaşananlardan dolayı 90 gün boyunca ücretsiz erişim imkânı sağlayacak. Şirket, Creative Cloud hesaplarını kapatan ve ücret iadesi alan kullanıcılarla da kasım ayının ortasından itibaren temasa geçerek aboneliklerin yeniden başlatılmasıyla ilgili bilgi verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER