Teknoloji

Adobe Premiere Pro’da ortak çalışma yapmak kolaylaşıyor

adobe premiere pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, Premiere Pro kullanıcılarına ortak çalışmayı kolaylaştıracak yeni bir özellik sunuyor. “Productions” (Yapımlar) adını taşıyan özellik sayesinde takımların bir proje üzerinde birlikte mesai yapması daha kolay hâle gelecek.

Adobe, yeni özelliğinin duyurusunu Sundance Film Festivali’nde gerçekleşti. Bu da Productions’ın hedef kitlesinde sinema sektörünün bulunduğunu oldukça net bir şekilde gösteriyor. Şirketten yapılan açıklamada, özelliğin geliştirme sürecinde Terminatör: Kara Kader ve Dolemite is My Name gibi filmlerin yapım ekibinden geri bildirim alındığı belirtildi. Adobe, Productions’ın David Fincher’ın yeni filmi Mank’ın kurgu sürecinde de kullanıldığı ifade edildi.

Productions’ın özü itibarıyla paylaşılan bir klasör sistemi gibi çalışan bir panel olduğu söylenebilir. Akıllara Google Drive’ı da getiren Productions, kurgucuların birbirleriyle paylaşım yapmasını kolaylaştırıyor. Adobe’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Productions’ın potansiyel kullanım alanları arasında büyük projeleri küçük parçalara ayırarak yönetmek veya bölümlü diziler üzerinde sezonlara ayırarak çalışmak gibi işlerin bulunduğu belirtildi.

Adobe Premiere Pro dışında da ortak düzenleme özelliği sunuyor

Adobe’nin yeni panelinde kullanıcılar aynı ortak depolama alanından yararlanıyor. Böylelikle kullanıcılar aynı panel üzerinde ortak kaynaklarla farklı projeler üzerinde de çalışabiliyor. Projesine ekipteki diğer kullanıcıların dokunmasını istemeyenler, çalışmalarını kilit altına alabiliyor. Ekip üyeleri projeden içerik kopyalaması yapabilse de, düzenleme için kilidin açılmasını beklemeleri gerekiyor. Adobe, kullanıcıların izin vermediği içeriklerin buluta koyulmayacağının da altını çizdi.

Ortak çalışma, bir süredir Adobe’nin önem verdiği konular arasında bulunuyor. Şirket, böylelikle Creative Cloud platformunu daha üretken kılmayı hedefliyor. Adobe’nin arayüz prototipi oluşturma yazılımı Adobe XD de geçtiğimiz kasım ayında ortak düzenleme özelliğini sunmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER