Teknoloji

Adobe’den iPhone ve iPad için video editörü: Premiere Clip

adobe-premiere-clip-061014

Video düzenleme araçlarının en büyüklerinden bir tanesi mobil ortama geliyor. Adobe, bugün Premiere Clip adı verilen, iPhone ve iPad’e özel basit video düzenleme aracının duyurusunu gerçekleştirdi. Adobe’nin masaüstü video editörü Premiere Pro ile aynı aileden olsa da, Clip ondan çok daha basit bir uygulama, sadece profesyoneller için değil, herkes için geliştirildi.

Daha önce iMovie kullanmış olanlara Clip oldukça tanıdık gelecektir. Uygulama çekimleri kırpma ve düzenlemeye izin veriyor, videolara filtreler ekliyor, bunun yanı sıra temel düzeyde çeşitli geçişler ve efektler ekliyor. Premiere Clip sayesinde çektiğiniz çeşitli klipleri birleştirebilir ve bunları hoş görünümlü videolar hâline dönüştürebilirsiniz.

Premiere Clip’in ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi de masaüstündeki Premiere yazılımıyla eşzamanlama yapabilmesi. Eğer Premiere Pro’yu kullanmayı biliyorsanız, mobilde başlattığınız her projeyi masaüstünde düzenlemeye devam edebilirsiniz. Bu arada Adobe, Creative Cloud üyelerinin dosyalarını uygulamalar ve cihazlar arasında eşzamanlamalarına izin veren yeni bir servisin duyurusunu gerçekleştirdi. iOS’e özel üçüncü taraf uygulamalar da bu imkandan yararlanabilecek.

Bu arada Adobe’nin Premiere Clip’in yanında duyurduğu başka uygulamalar da bulunuyor. Bunların arasında Adobe Brush ve Adobe Shape de bulunuyor, bunlar fotoğraflardan dijital çizimler ve vektör çalışmalar oluşturmaya izin veriyor. Ayrıca diğer birkaç uygulama da yeniden adlandırılara çıkarıldı. Örneğin Adobe Kuler uygulaması Adobe Color olarak yeniden adlandırıldı. Bütün bunlar iOS uygulaması olmakla birlikte Adobe Android tarafına da biraz olsun ilgi gösteriyor. Şirket Creative Cloud için yeni bir uygulama çıkardı ve üyelere internet üzerinde depolanan bütün dosyalara erişim imkanı tanıdı.

İLGİLİ HABERLER