Teknoloji

Adobe Project Rigel’e “Photoshop Fix” ismiyle resmiyet kazandırdı

adobe-photoshop-fix-100915

Adobe’nin “Project Rigel” adıyla anılan yeni bir mobil fotoğraf düzenleme uygulaması üstünde çalıştığı geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Şirket, dün akşam gerçekleştirilen Apple etkinliğinde Project Rigel’in üstündeki örtüyü nihayet kaldırdı ve uygulamaya “Photoshop Fix” ismiyle resmiyet kazandırdı.

Adobe, Photoshop Fix ile birlikte Photoshop Comp CC ve Photoshop Sketch adını taşıyan iki uygulamayı daha tanıttı. Etkinlikte gerçekleştirilen demolarda Adobe’nin bulut tabanlı kreatif çalışma araçlarının iPad Pro’da nasıl kullanılacağı üstüne odaklanıldı.

Adobe Photoshop Fix, gerçekten büyük boyuttaki fotoğrafları açmak ve gerçek zamanlı olarak düzenlemek için GPU gücünden faydalanıyor. Uygulama sayesinde 50 MB’a kadar büyüklükteki görselleri mobil cihaz üzerinden düzenlemek mümkün oluyor. Adobe Photoshop Fix, diğer yeteneklerinin yanında kullanıcının yüz ifadesini değiştirmeyi sağlayan yüz tanıma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Adobe’nin diğer mobil uygulamaları gibi, Photoshop Fix de şirketin yeni Creative Yazılım Geliştirme Araçseti ile hazırlandı. Bu ortak çerçeve sayesinde bir Adobe uygulamasında oluşturulan dokümanları başka bir Adobe uygulamasında açmak, uygulamalar arasında veri transferi gerçekleştirmek ve masaüstü uygulamalarına dosya göndermek mümkün olacak.

Adobe Photoshop Fix, ücretsiz olarak yayınlanacak ve kullanıcıların uygulamadan faydalanmaları için Creative Cloud abonesi olması gerekmeyecek. Ancak uygulamaya giriş, çalışma kaydetme ve sunucuda saklanan çalışmalara erişim için bir Adobe hesabı oluşturmak zorunlu kılınıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER