Teknoloji

Adobe’nin yeni mobil uygulaması fotoğrafları yapay zekâ ile düzenleyecek

adobe photoshop camera

Adobe, Photoshop Camera adını verdiği yapay zekâ tabanlı fotoğraf düzenleme uygulamasını duyurdu. Uygulamanın ön izleme sürümü ilk olarak iOS ve Android üzerinde kısıtlı bir kullanıcı grubuyla buluşacak. Photoshop Camera, Adobe’nin Sensei adını taşıyan yapay zekâ platformunu kullanarak fotoğraflardaki nesneleri tanıyabiliyor. Bu nesne bir yüz, arazi veya bir yemek olabiliyor.

Nesneyi tanıyan uygulama, kullanıcılara fotoğrafa uygun filtreyi öneriyor. Filtreler hem ekrandaki nesneye gerçek zamanlı olarak hem de film rulosundan alınan fotoğraflara uygulanabiliyor. Sanatçılar tarafından hazırlanan filtreler barındıran uygulamanın ön izleme sürümünde kullanıcılar kendi filtrelerini de oluşturabiliyor.

Adobe’nin teknoloji şefi Abhay Parasnis, Photoshop ve Lightroom gibi uygulamalar bulunsa da; pek çok kullanıcının fotoğraf düzenleme konusunda ilk olarak öğrenme aşamasını geçmesi gerektiğini belirtti. Photshop Camera uygulaması, bu süreci biraz daha kolaylaştırmayı amaçlıyor. Fotoğrafın teknik içeriği doğrultusunda vizör üzerinde iyileştirmeler yapan uygulama; dinamik aralık, ton ve sahne tipi gibi konularda doğru ayarları yapmaya yardımcı oluyor.

Parasnis, uygulamanın duyurulduğu blog yazısında da şu ifadeleri kullanıyor: “Photoshop Camera’yı Sensei’nin öncelikli olduğu bir uygulama olarak geliştirdik. Bu uygulama, herkese yönelik kreatif uygulamalar geliştirme yolculuğumuzda atılmış bir adım.”

Photoshop Camera, ilk etapta kullanıcılarına sanatçılar ve popüler kişiler tarafından oluşturulmuş lensler sunacak. Örneğin, son zamanların popüler şarkıcılarından Billie Eilish, Adobe’nin birlikte çalıştığı ünlüler arasında yer alıyor. Kullanıcılar, Photoshop üzerinden Photoshop Camera için lens oluşturabiliyor. Tüm filtreler PSD’lerde katmanlandığı ve uygulama içinden düzenlenebildiği için filtre oluşturma sürecinin pek zor olması beklenmiyor.

Adobe Photoshop Camera ne zaman yayınlanacak?

Photoshop Camera ismi, Adobe’nin uygulamasının ne kadar güçlü olmasını istediğini gözler önüne seriyor. Parasnis, bu düşünceyi şu sözlerle ifade etti: “Biz bir yerde ‘Photoshop’ ismini kullanırsak bu bizim verdiğimiz önemi gösterir. Uygulama mağazalarında yüzlerce fotoğraf düzenleme aracı varken bizim sıradan bir şey sunmamız pek mümkün değil.”

adobe photoshop cameraPhotoshop Camera’nın en dikkat çekici özelliği olarak otomatik fotoğraf maskeleme öne çıkıyor. Bu özellik, Sensei’yi kullanarak nesne etrafında temiz bir seçim yapılmasını sağlıyor.

Adobe Photoshop Camera uygulaması, 2020’nin başlarında tüm kullanıcılara açılacak. Ancak dileyen kullanıcılar şimdiden uygulamanın sınırlı ön izleme sürümüne kayıt için başvuru yapabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER