Teknoloji

Adobe’nin son Lightroom güncellemesi kullanıcıların fotoğraflarını sildi

adobe lightroom classic

Twitter, Reddit ve Photoshop’un geri bildirim forumlarındaki fotoğrafçılar son birkaç gündür ciddi bir panik içinde. Adobe Lightroom iOS uygulamasını indiren kullanıcıların buradaki tüm fotoğrafları ve ön ayarları aniden yok olmuş durumda. Adobe bir açıklamayla olayı doğrularken, silinen verilerin temelli kaybolduğunu da belirtti.

Bir Reddit kullanıcısı, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Son iki gün boyunca müşteri hizmetleriyle dört saatten uzun süre boyunca konuştum. Henüz bir dakika önce sorunun çözümü olmadığını ve kaybolan fotoğrafların geri döndürülemeyeceğini söylediler.” Aynı kullanıcı, iki yılı aşkın bir süredir yaptığı fotoğraf düzenlemelerinin yok olduğunu da dile getirdi. Benzer şikayetler, PetaPixel’de de paylaşıldı.

“Bu olabilecek en kötü şey” şeklinde başlayan bir tweet atan bir Lightroom kullanıcısı ise hem 800 fotoğraf hem de yüzlerce dolarlık ön ayar kaybettiğini belirtti.

Adobe temsilcisi Rikk Flohr, Photoshop forumunda yaptığı paylaşımda sorunu doğruladı ve özür diledi. Flohr, sorunun daha fazla kullanıcıyı etkilememesi adına ek bir güncelleme yayınladı. Ancak bu güncellemenin fotoğrafları silinen kullanıcılara bir faydası olmayacak.

Adobe daha sonrasında Flohr’un ifadelerinin büyük ölçüde tekrar edildiği başka bir açıklama daha yaptı. Açıklamada sorunun özellikle bulut aboneliği olmayan Lightroom’un mobil kullanıcılarını etkilediği belirtilirken; güncelleme sırasında fotoğraf ve ön ayarları bulutla eş zamanlanmayan kullanıcıların da sorundan dolayı zarar gördüğü ifade edildi. Şirket bazı kullanıcıların iPhone ve iPad yedekleri sayesinde bazı verilerini geri getirebileceğini de belirtti. Adobe, açıklamasında kullanıcılarından bir kez daha özür dilemeyi ihmal etmedi.

Adobe Lightroom iOS uygulamasının kullanıcıları, bu tarz bir hatadan etkilenen ilk grup değil. Canon’un “image.canon” platformunda da bu ay içinde benzer bir sorun yaşanmış ve kullanıcıların fotoğrafları silinmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER