Teknoloji

Adobe Flash Player eklentisinde yeni bir kritik açık keşfedildi

adobe flash
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

adobe-flash-logo-080715

Adobe’nin Flash yazılımında keşfedilen ciddi güvenlik açığının üzerinden fazla zaman geçmemişken, bu sefer de bir başka ciddi güvenlik açığının varlığı ortaya çıktı. Şirket bu hafta içinde yayınladığı yeni bir güvenlik bülteniyle Flash Player eklentisinin 19.0.0.207 numaralı en son versiyonunun PC’nin çökmesine veya korsanların kontrolü elde etmesine neden olabilecek bir açık içerdiğini açıkladı.

Kötü haber bu güvenlik açığı Flash’ın Windows, Mac ve Linux versiyonlarını etkiliyor. Ayrıca şu anda kesin çare olarak nitelendirilebilecek bir çözüm de sunulmuyor. Yapılması gereken en doğru hamle olarak Flash eklentisinin kaldırılması gösteriliyor.

Adobe bu kritik açığı CVE-2015-7645 koduyla etiketlendirdi ve bunun Flash’ın en son versiyonunu, aynı zamanda daha önceki versiyonlarını da etkilediğini kaydetti. Şirket bu açıktan yararlanarak yapılabilecek saldırıların şu an için kısıtlı olduğunu ve sadece belirli hedeflere karşı kullanıldığını kaydetti.

Adobe çözüm için çalıştığına dikkat çekti, ancak gelecek haftaya kadar bir çözüm sunamayacağını dile getirdi. Yani, en erken 19 Ekim tarihinde bir çözüm sunulduğunu görebiliriz. Kullanıcıların bilgisayarlarını korumasını sağlayacak tek yöntemin, en azından şu an için Flash’ı kaldırmak olduğu belirtiliyor.

Flash Player eklentisi bilgisayarda yüklü olanlar en son versiyonun çıkıp çıkmadığını bu bağlantıdan kontrol edebilirler. Ancak tekrarlamalıyız ki, Adobe henüz bir düzeltme yayınlamadı. Flash’ı bilgisayarından kaldırmak isteyenler için de Adobe’nin sunduğu yönergeler de burada yer alıyor.

 

İLGİLİ HABERLER