Teknoloji

Adobe’den profesyonel tasarım deneyimi olmayanlar yeni bir bulut tabanlı içerik platformu

adobe express kurumsal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, profesyonel tasarım deneyimi olmayanlar için içerik oluşturmayı daha erişilebilir kılmayı amaçlayan Adobe Express for Enterprise adlı yeni bir Adobe Express bulut tabanlı tasarım platformunu tanıttı. Çarşamba günü Adobe Summit konferansında duyurulan ve Adobe Creative Cloud Enterprise aboneliğinin bir parçası olarak sunulan Adobe Express for Enterprise (lisans başına 36 dolarlık aylık başlangıç fiyatıyla), kurumlar arasında iş birliğini desteklemeyi amaçlıyor.

Adobe, hizmete yeni nesil yapay zekâ (AI) araçlarını da ekleyerek, kullanıcıların ticari uygulamalarda kullanıma uygun tasarımlar veya yazı sanatı oluşturabilecekleri, böylece grafik tasarımcıların daha acil iş yüklerine odaklanabilecekleri hızlı bir şekilde oluşturmalarını sağlıyor.

Önceden Adobe Spark olarak adlandırılan Adobe Express, web ve mobil için kullanımı kolay bir tasarım platformudur ve hızlı bir şekilde grafikler, videolar, PDF’ler ve daha fazlasını oluşturmak için kullanılabilir. Canva’yı kullanmışsanız, temel fikir size yabancı gelmeyecektir. Adobe Express’in standart sürümü, temel tasarım araçları ve 2 GB ücretsiz depolama alanı sunar. Bireysel kullanıcılar, Adobe Express Premium’a aylık 9,99 dolar ödeyerek platformun daha gelişmiş tasarım oluşturma ve düzenleme araçlarına, premium varlıklara, şablonlara, Adobe Yazı Tiplerine ve Adobe Stock görsellere tam erişim sağlayabilir.

İlginizi çekebilir

Diğer seviyeler bireysel kullanıcılar için tasarlanmışken, Adobe Express’in yeni Enterprise seviyesi, Adobe Experience Manager (AEM) ile doğal olarak entegre olarak tüm organizasyonlar için işbirlikçi iş akışları sunar. Entegrasyon, Enterprise kullanıcılarının Adobe Express’e içeriği manuel olarak yüklemeye gerek kalmadan Adobe Creative Cloud Kütüphaneleri’nden marka logoları veya videolar gibi şirket varlıklarına erişmelerini sağlar. Bu, işletmedeki herkes tarafından erişilebilen merkezi bir yaratıcı merkez sağlar. Tasarımcılar, belirli kurumsal varlıkları kullanarak özel şablonlar oluşturabilir – örneğin, tutarlı logolar, yazı tipleri ve marka renkleri ile sosyal medya veya e-posta şablonları – ardından yaratıcı olmayanlar, birden fazla uygulama veya takım üyesi arasında atlamadan hızlı bir şekilde uçtan uca içerik sunmaların sağlar.

adobe express kurumsal

Adobe Express for Enterprise paketi, ekip depolamasıyla birlikte gelir (işletmeler için 1 TB depolama veya bireyler için 100 GB depolama) ve Photoshop Express’e erişimi içerir. Adobe Express’in kıdemli başkan yardımcısı Govind Balakrishnan, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, Photoshop ve Illustrator gibi Creative Cloud uygulamaları için Express for Enterprise kullanıcılarına ek entegrasyonların zamanla sunulacağını doğruladı. Bu entegrasyonlar için şu anda tahmini bir çıkış tarihi bulunmuyor.

Adobe ayrıca, yeni nesil AI modelleri ailesi olan Adobe Firefly‘ı da Adobe Express for Enterprise platformuna ekliyor. Adobe Firefly, şu anda DALL-E’ye benzer bir metinden resme dönüştürücü ve yazı sanatı efektleri oluşturan bir metin üreteci olarak iki araçla kamu beta sürümünde mevcuttur. Adobe, Firefly nesil araçlarının ticari kullanım için güvende olduğunu iddia ediyor ve AI modelini Adobe stok görselleri ve açık lisanslı içerikle eğitiyor. Firefly’ın ne zaman Adobe Express’te kullanılabilir olacağına dair bir doğrulama yok, ancak Balakrishnan, Adobe Express, Photoshop ve Illustrator’ün bu özellikle entegre edilecek ilk üç platform olacağını doğruladı.

İLGİLİ HABERLER