Teknoloji

Adobe’den iPhone ve iPad’lerine yazı tipi yüklemek isteyenlere güzel haber

adobe creative cloud yazı tipleri

Adobe’nin Creative Cloud uygulaması binlerce yeni yazı tipini iOS ve iPadOS’e getiriyor. Kullanıcılar uygulamayı indirerek 1300 ücretsiz yazı tipine erişebilecekler. Creative Cloud aboneleri ise 17 bin farklı yazı tipine erişim imkanı elde edecek. Yazı tipleri, özelleştirilmiş yazı tipi API’larını destekleyen iOS 13.1 ve iPadOS 13.1 uygulamalarında kullanılabiliyor.

Daha önce iOS cihazlarına özelleştirilmiş bir yazı tipi yüklemek zahmetli ve birkaç adım gerektiren bir süreçti. Bugün gelen ve daha önce, geleceği WWDC’de Apple tarafından duyurulan bu güncelleme ile birlikte dünyanın en büyük yazı tipi kütüphanelerinden bir tanesinin desteği sunulmuş oldu.

Kullanıcılar yazı tipilerini adlarıyla arayabilecekler veya onları serif, script ve mono gibi farklı stillere göre filtreleyebilecekler. Tüm Creative Cloud yazı tipleri kişisel ve ticari kullanım için serbest bırakılmış durumda. Böylelikle kullanıcılar lisanslama konusunda herhangi bir endişe taşımayacaklar. Koleksiyon içinde geçen yıl adı Adobe Fonts olarak değiştirilen Typekit yazı tipleri de bulunuyor.

Creative Cloud masaüstü uygulaması yakın zamanda yenilenmişti

Güncelleme Apple’ın masaüstündeki Creative Cloud uygulamasının tasarımını yenilemesinin hemen ardından geldi. Güncellemeyle birlikte bu uygulama tüm uygulamaları tek bir yerden indirme ve yönetme, aynı zamanda fırçalar, stok fotoğraflar ve yazı tiplerine erişim için de ortak nokta hâline gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER