Teknoloji

Adobe Character Animator güncellemeyle sanatçılara daha fazla yardımcı olacak

adobe character animator
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe Character Animator uygulaması animasyon sanatçılarının işini kolaylaştıracak önemli bir özellikle yenileniyor. Güncellemeyle uygulama, “anahtar kareler” özelliğine kavuşacak. Bu özellik sayesinde hareketleri düzeltmek ve daha kontrollü animasyonlar oluşturmak mümkün hâle geliyor. Yeni anahtar kare özelliği, karakterleri ekran üstünde dolaştırmayı sağlıyor. Bu da sanatçıların sahne kontrolünü kolaylaştırıyor.

Character Animator, görece az bilinen Creative Cloud uygulamaları arasında yer alıyor. Ancak bu uygulamanın güçlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sanatçılar uygulamayla mikrofon ve web kamerasını da kullanarak kukla animasyonları oluşturabiliyor. Uygulamada yapılan son güncelleme, kullanıcıların hızlı şekilde video oluşturabilmesini amaçlıyor.

Şimdiye kadar uygulamada sunulan araç seti çok büyük değildi. Sanatçılara sadece konuşabilen ve tek bir yerde hareket edebilen basit karakterler oluşturma imkanı veriliyordu. Anahtar kareler ise sanatçılara geçişin başlayacağı noktalar için zaman çizelgesine işaret koyma imkanı veriyor. Anahtar kareler sayesinde Character Animator ile Adobe’nin After Effects veya Animate CC gibi uygulamaları arasındaki mesafe kısalıyor.

Adobe tarafından paylaşılan örnek video, mevcut anahtar kare parametrelerinin örneklerini sergiliyor. Karakterin ölçeğini, pozisyonunu ve rotasyonunu değiştirebilmek ilk etapta sunulan örnekler arasında bulunuyor. Satır içi grafik editörü sayesinde hareket hızını kontrol etmek ve nesneleri kareye yerleştirmek veya kareden çıkarmak kolaylaşıyor. Anahtar kareler ile daha önceden hareketlendirilmiş sekanslar da otomatik başlatılacak şekilde ayarlanabiliyor.

Adobe Character Animator The Simpsons’ta kullanılmıştı

Character Animator özellikle yüz ifadelerini yakalamak ve animasyonları diyaloglarla eş zamanlamak için yararlı gibi görünüyor. Özellikle teslim zamanları sıkışık olan TV dizileri için Character Animator önemli bir araç işlevi görünüyor. Örneğin, The Simpsons’da Homer’ın izleyicilerden gelen soruları yanıtladığı canlı bir bölüm için Character Animator kullanılmıştı.

Adobe Character Animator sayesinde genç sanatçıların animasyon dünyasına girişi kolaylaşıyor. Özellikle görsel sanatlar ve grafik bölümlerinde veya bu alanlarda eğitim verilen kamplarda Character Animator’ın yeni özelliği sayesinde süreçlerin hızlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER