Teknoloji

Adidas’tan sporculara özel iki yeni kablosuz kulaklık

adidas fwd-01

Adidas, Zound Industries ile birlikte geliştirdiği iki yeni kablosuz kulaklığını tanıttı. Zound Industries, daha önce Urbanears ve Marshall’ın kulaklıklarının ses teknolojisinin gelişimine katkıda bulunmuştu.

Adidas’ın yeni seçenekleri, biri baş üstü diğeri de kulak içi formundaki iki kulaklıktan oluşuyor. Bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanan yeni kulaklıkların hedef kitlesinde ise sporcular bulunuyor. Adidas’tan yapılan açıklamada, yeni kulaklıkların “hareket ve dayanıklılık” odaklı olduğu belirtiliyor.

Adidas’ın açıklamasında, yeni kablosuz kulaklıkların tasarımının ve ses deneyiminin her gün spor yapan kişileri destekleyecek türden olduğuna dikkat çekildi. Şirket; sporcuların ısınma, idman ve rejenerasyon aşamalarının tamamında kulaklıkları kullanmaya devam edebileceğini vurguluyor.

Adidas’ın kulak içi modeli FWD-01 adını taşıyor. 16 saat boyunca müzik dinleme imkanı vadeden kulaklık, USB-C girişi üzerinden hızlı biçimde şarj edilebiliyor. 16 saatlik kullanım süresi, en uzun idmanlar için bile fazlasıyla yeterli olacaktır.

Tasarıma bakıldığında FWD-01’in odak noktasında konforun olduğu görülüyor. Kulak uçları ve kanatları değiştirilebilen kulaklık, üzerinde kontrol araçları da bulunan örülmüş bir kordona sahip. Kordon tasarımının temelinde kordonun çanta içinde dolanmaması bulunuyor.

Kulaklık topuzlarının manyetik olması, kullanıcıların kulaklığı düşme riski olmadan boyunlarına asabileceği anlamına geliyor. IPX4 reytingi ise kulaklığın çok terletici idmanlarda bile dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Kulak üstü model olan RPT-01 de IPX4 reytingine sahip. Kulaklığın kulak minderlerini ve iç baş bandını çıkarmak ve yıkamak mümkün. Oldukça hafif görünen RPT-01, kullanıcılarına 40 saatlik bir pil ömrü sunuyor.

adidas rpt-01
Adidas RPT-01

Adidas, kulaklıklarının ses teknolojileri konusunda şu an için detay vermiş değil.

Adidas yeni kablosuz kulaklıklarını ne zaman çıkaracak?

Adidas, yeni kablosuz kulaklıklarını 25 Eylül’de yurt dışında satışa sunacak. FWD-01, İngiltere’de 129.99 pound karşılığında satılacak. RPT-01 içinse 139.99 dolar ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER