Eğlence

Actiongram: HoloLens için “Movie Maker” uygulaması

actiongram-160316

Microsoft, artırılmış gerçeklik başlığı HoloLens’in geliştirici kitinin sevkiyatına mart ayının sonunda başlamaya hazırlanıyor. Şirket bu süreçte artırılmış gerçeklik başlığı için hazırladığı yeni uygulamaları ve deneyimleri de gözler önüne seriyor. Tanıtılan yeni uygulamalardan birisi de Actiongram. Artırılmış gerçeklik için hazırlanan bir “Movie Maker” versiyonu olarak nitelenebilecek uygulama, kullanıcılara insanların hologramlarla etkileşime girdikleri videolar hazırlama imkanı sağlıyor.

Profesyonel çekimlerde yeşil ekran yardımıyla yapılan özel efektlerin yerini almayı planlamayan uygulama, öncelikli olarak HoloLens sahiplerinin eğlenmesini ve sosyal medyada paylaşabilecekleri kısa videolar hazırlamasını öngörüyor.

Uygulamadaki videolarda kullanıcılara dinozorlar, astronotlar, kediler ve zombiler gibi artırılmış gerçeklik karakterleri arasında seçim yapma fırsatını veriyor. Kullanıcılar, seçtikleri karakterleri gerçek dünya dekorlarına yerleştirebiliyor ve bu karakterlerin önceden ayarlanan bazı aksiyonları sergilemesini mümkün kılıyor. Artırılmış gerçeklik karakterleri için diyalog kaydı da yapılabiliyor.

Daha sonrasında artırılmış gerçeklik karakterleriyle etkileşim içine girip girmemek, kullanıcılara kalıyor. Nihai sonucun şu an için biraz 1995 çıkışlı 3D Movie Maker’ın artırılmış gerçeklik versiyonu gibi gözüküyor.

Microsoft, Actiongram ile hazırlanmış bazı videoları şimdiden paylaştı. Artırılmış gerçeklik konseptinin gelişimi biraz zaman alacak gibi gözükse de, Microsoft’un bu tarz yenilikçi çözümleri hayata geçirmesi HoloLens’in geleceği konusunda ipucu veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER