Teknoloji

Acer’dan 16 inç OLED ekranlı en hafif dizüstü bilgisayar: Swift Edge

acer swift edge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer, dünyanın en hafif 16 inç OLED ekranlı profesyonel dizüstü bilgisayarı olduğunu belirttiği Swift Edge modelini duyurdu. Ultra taşınabilir dizüstü bilgisayar sadece 1.2 kilogram ağırlığa sahip. Dizüstü bilgisayar sadece 13 milimetre kalınlığa sahip magnezyum-alüminyum alaşımlı bir gövdede geliyor. Buna rağmen port seçeneklerinden ödün verilmemesi dikkat çekiyor.

Port seçeneklerine baktığımızda, makinenin sol tarafında iki adet USB-C portu, bir adet USB 3.2 portu ve bir adet HDCP destekli HDMI 2.1 portu bulunuyor. İkinci USB 3.2 portu ve TRRS ses jakı ise sağ kenarda bulunuyor. Tüm bu portlar bu kadar ince bir dizüstü bilgisayara yerleştirilmiş.

Swift Edge’in kalbinde ise sekiz çekirdekli AMD Ryzen 6800U işlemci bulunuyor. Bu işlemci çok katmanlı güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Microsoft Pluton güvenlik işlemcisi sayesinde hassas izinler ve şifreleme anahtarları için ek koruma getiriliyor. Acer Swift Edge, 16 GB LPDDR5 RAM ve 1 TB SSD ile birlikte geliyor.

acer swift edge

16 inç, 3840 x 2400 piksel çözünürlüklü ve 60 Hz yenileme hızlı 4K OLED ekranı ince ekran çerçevesiyle sarılıyor. Böylelikle yüzde 92’lik bir ekran-gövde oranına sahip oluyor. Bu ekran 500 nit maksimum parlaklık ve DCI-P3 renk gamı desteği sunuyor. Ayrıca VESA DisplayHDR True Black 500 ve TÜV Rheinland EyeSafe görüntü sertifikaları ile genişletilmiş ve rahat bir görüntüleme deneyimi garanti altına alınıyor.

Swift Edge’deki web kamerası 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlük desteği sunuyor. Ses kaydı için iki yakın alan destekli mikrofon da bulunuyor.

acer swift edge

Acer’ın belirttiğine göre, bu dizüstü bilgisayarda 54 vat-saat kapasiteli, üç hücreli pil bulunuyor. Bu pilin 10.5 saate kadar video oynatma süresi ve 7.5 saatlik MobileMark benchmark sonucu verdiği belirtiliyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde Swift Edge’in birkaç saat boyunca rahat çalışmasını sağlayacak gücü kısa sürede elde etmek de mümkün oluyor.

Ses tarafında DTS desteği ve klavyenin iki yanına yerleştirilmiş, dışa doğru bakan hoparlörler bulunuyor.

Acer Swift Edge (SFA16-41-R7SU) yurt dışında 1500 dolardan başlayan fiyatlardan sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER