Teknoloji

Acer kurucusuna göre Wintel kampı başarısız olacak

Acer’ın üst düzey yöneticilerinin Microsoft’u eleştiren demeçlerine bir yenisi daha eklendi. Demeç furyasını başlatan ilk isim Acer’ın CEO’su J.T Wang olmuş, Surface tabletin bir hata olduğunu söyleyen Acer yöneticisi, Microsoft’un iki kez düşünmesi gerektiğini ifade etmişti. Microsoft’un Surface RT tabletten 900 milyon dolar zarar etmesi Wang’in sözlerinin pek de boş olmadığını ortaya koymuştu.

acer-stan-shih

Geçen neredeyse bir yılın ardından, şimdi de Acer kurucusu Stan Shih Microsoft’a sert eleştiriler yöneltti. Microsoft’un Intel ile birlikte yürüttüğü Wintel iş modelinin artık işlemediğini söyleyen Shih, bu programın başarısızlığa mahkum olduğunu dile getirdi. Acer kurucusu hem Microsoft’un hem de Intel’in kârın büyük kısmını kendilerine saklamaları nedeniyle pek çok üreticinin dolaylı bir biçimde Google’ın ekosistemine itildiğine dikkat çekti.

BT sektörünün düşük ölçekli oyuncularının rotalarını Google’ın ekosistemine çevirmelerinde asıl rolün açık kaynaktan ziyade Wintel’in stratejisi nedeniyle düşen kâra ait olduğunu vurgulayan Shih, bu oyuncuların açık kaynaklı bir başka platform olan Linux’a yönelmek yerine Google’a iten temel sebebin de ”ekosistemin büyümesine ve güçlü kalmasına olan inanç” olduğunu dile getirdi. Acer kurucusu bir ekosistemin tüm ortaklarına kâr getirecek stratejiler uygulamasının ne kadar önemli olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

İlgili >> DigiTimes

İLGİLİ HABERLER