Teknoloji

Acer PC sektöründeki düşüşün acısını çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

acer-logo-mwc-2015

Teknoloji dünyasını yakından izleyen pek çok analist, PC’nin parlak günlerinin geride kaldığını dile getiriyor. PC pazarının önemli oyuncularının açıkladığı rakamlar da, bu yargıları doğruluyor. Dünyanın en büyük beşinci PC üreticisi konumunda olan Acer, gelirlerinin yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık yüzde 30 oranında azaldığını açıkladı.

Acer henüz kapsamlı finansal sonuçlarını açıklamamış olsa da, paylaşılan ilk rakamlar şirketin 2006’dan bu yana gelir bakımından en verimsiz çeyreğini yaşadığını gösteriyor. Digitimes’ın haberine göre, Acer yeniden kâra geçmek için 2’si 1 arada Chromebook’lara ve oyuna yönelik dizüstü bilgisayarlara bel bağlamış durumda.

Gartner tarafından açıklanan rakamlara göre, 2015’in ikinci çeyreğinde PC sevkiyatları yüzde 10 oranında azaldı. Windows 10’un 29 Temmuzda yayınlanacak olması nedeniyle yeni cihaz sevkiyatlarının düşmesi doğal gözükse de, yeni işletim sisteminin yaratacağı dalganın PC sektörünü eski günlerine döndürmeye yetmesi beklenmiyor. Gartner’ın raporunda Acer’ın bir yıl içinde pazar payının yüzde 20’sini kaybetmiş olması da ayrıca dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER