Teknoloji

Acer Intel Core i+ işlemcili Nitro 5 oyun dizüstü bilgisayarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

acer nitro 5Acer standart oyuncuları hedefleyen Nitro 5 serisine en son eklenen yeni modelini duyurdu.  8. Nesil Intel Core i7 ve Intel Core i7+ işlemcilere sahip, 15.6 inçlik yeni Nitro 5, şirketin belirttiğine göre, kullanıcılara arkadaşlarıyla internette oyun oynarken üst düzeyde heyecan yaşatacak gelişmiş hız ve işlem verimliliği sunuyor.

Acer Nitro 5 en yeni 8. Nesil Intel Core i7 ve Intel Core i7+ işlemcilere kadar sunulan seçeneklere sahip. Altı çekirdekli gelişmiş bir tasarıma sahip olan bu işlemciler, üst düzey performansa odaklı olarak geliştirildi. Bu sayede kullanıcıların yoğun aksiyon içinde hiçbir kareyi veya tempoyu kaçırmaması sağlanıyor. Intel Optane bellekler ise hızı artırırken yükleme sürelerini düşürüyor. NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ekran kartıise daha hızlı işleme, daha iyi dokular ve dinamik ışıklandırmayla birlikte gerçekten etkileyici bir grafik deneyimi sunarak en karanlık gölgelerde saklanan düşmanları bile bulabilmenizi sağlıyor. 512 GB’a kadar NVMe PCIe SSD depolama alanına sahip olan Nitro 5, ultra hızlı yükleme süreleri sunarken uygulamalar ve oyunlar için de fazlasıyla boş alan sağlıyor. Nitro 5, çok daha verimli bir oyun deneyimi için DDR3’ten %20 daha az güç harcayan 32 GB’a kadar DDR4 belleğe sahip. Oyun oynamaya başladığınızda, Acer NitroSense aracı CPU ve GPU’nun durumunu izlerken CoolBoost teknolojisi ise fanları en uygun performans için ayarlıyor.

acer nitro 5Nitro 5, şık lazer desenleri ve küçük mat menteşesi sayesinde oyunculara yönelik dizüstü bilgisayarlarda sık rastlanmayan çarpıcı bir tasarıma sahip.Kızıl renkli menteşe, arka aydınlatmalı klavyenin çağın ötesinde tasarımına harika bir şekilde uyum sağlıyor. 15.6 inç boyutundaki Full HD IPS ekran ise keskin detaylara sahip parlak görüntüler oluşturuyor. Ön kısımda yer alan HD web kamerası sayesinde kullanıcılar rakiplerini alt etmek için ekipleriyle plan yapabiliyor ve zaferleri beraber kutlayabiliyor. Kullanıcılar ayrıca Windows tuşu ve G tuşlarına basarak, doğrudan Windows 10’daki Oyun çubuğundan Mixer yardımıyla oyunlarını kolayca canlı yayınlayabiliyor.

Yüksek kaliteli sesler oyun deneyiminin olmazsa olmaz bir parçası. Dolby Audio Premium ve Acer TrueHarmony teknolojileri, özel ayarlanmış hoparlörlerle rakiplerinizi anında duymanızı sağlıyor. Nitro 5’te yer alan Intel Wireless-AC 9560 2×2 802.11ac kablosuz bağlantı; oyun, yayın ve konferans deneyimini geliştiren Gigabit performansı sunuyor. Yüksek hızlı USB Type-C, HDMI 2.0 ve Gigabit Ethernet gibi çok sayıda girişin bulunduğu ürün kullanıcıların her koşulda mücadeleye hazır olmasına olanak veriyor.

Acer olarak, Nitro 5 oyuncu dizüstü bilgisayarıyla yeni Intel Core i7+ işlemcileri ilk sunanlar arasında yer almaktan heyecan duyduklarını kaydeden Acer Tüketici Dizüstü Bilgisayarları, BT Ürünleri Genel Müdürü Jerry Hou, “Yeni Nitro 5, olağanüstü performansı ulaşılabilir bir fiyat seviyesiyle sunarak, çoğu standart oyuncunun ihtiyacının fazlasını vermesinin yanı sıra profesyonel oyunculara da seyahat ederken istediklerini yapmaları için gereken gücü sağlıyor.” şeklinde görüş belirtti.

Intel Müşteri Bilgisayar Grubu Başkan Yardımcısı ve Mobil Müşteri Platformları Genel Müdürü Chris Walker ise “En yüksek performansı veren yeni 8. Nesil Intel Core mobil ürünleri, oyun deneyiminin ve içerik oluşturmanın sınırlarını zorlamak için tasarlandı. Bu yeni Intel Core i7 ve Intel Core i7+ ürünlerinde; üst seviye işlemci performansını, Intel Optane belleklerle gelen yüksek sistem ve yükleme hızlarını ve inanılmaz hızlı dahili Gigabit WiFi teknolojisini dizüstü bilgisayar tasarımı içinde bir araya getiriyoruz. Yeni Acer Nitro 5, bu teknolojileri üstün bir tasarımla sunuyor.” dedi.

Acer Nitro 5, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Mayıs ayında 799 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER