Teknoloji

Acer Chromebook 11 C771 dayanıklılık arayanlara seçenek sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

acer chromebook 11 c771Chromebook almayı düşünenler genellikle performans ve dayanıklılık arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Bu iki niteliği birlikte bulmak pek mümkün olmuyor. Ancak Acer Chromebook 11 C771 ile bu algıyı değiştirmeyi amaçlıyor.

Chromebook 11 C771, dayanıklı bir kasayı ve ortalamanın üzerinde bir işlemci gücünü buluşturuyor. Bilgisayar, Intel’in 6. nesil işlemcisini taşıyan ilk Chromebook olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Söz konusu işlemci nesli, hız artışı ve daha uzun bir pil ömrü vadediyor. Dokunmatik ekranlı olmayan modellerde pil ömrü 13 saate kadar çıkabiliyor. Acer ilk etapta 1.6 GHz Celeron işlemcili modelleri piyasaya sürecek. Ancak eylül ayıyla birlikte Core i3 ve i5 işlemcili modeller de listeye eklenecek. Böylelikle daha zorlu web görevleri de rahatlıkla gerçekleştirilebilecek.

Acer yeni Chromebook’unun dayanıklılığı konusunda da iddialı görünüyor. Şirket, Chromebook 11 C771’in kapalıyken 60 kilogram ağırlığa dayanabileceğini belirtiyor. Dizüstü bilgisayar düşmeye, toza ve suya dayanıklılık konusunda da askeri standartları karşılıyor.

Acer Chromebook 11 C771 ile okulları ve şirketleri hedefliyor

Acer yeni dizüstü bilgisayarıyla okullara ve şirketlere ulaşmayı hedefliyor. Dolayısıyla bilgisayarın perakende satışının gerçekleştirilmesi beklenmiyor. Şirket, 1.6 GHz Celeron işlemcili C771’in standart ekranlı versiyonunu 280 dolar, dokunmatik ekranlı versiyonunu ise 330 dolar karşılığında satacak.

İLGİLİ HABERLER