Teknoloji

AB içinde mobil dolaşım ücretleri kalkabilir

avrupa birliği dijital hizmetler yasası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avrupa Komisyonu’na ait bir yasa taslağı yakında Avrupa Birliği üyeleri arasında roaming olarak da bilinen mobil dolaşımdan alınan ücretlerin tarihe karışabileceğini işaret ediyor. Söz konusu taslağın yasalaşması durumunda AB üyesi bir ülkede hat sahibi olanlar, diğer AB ülkelerinde ekstra bir ücret ödemek zorunda kalmadan korkusuzca cep telefonlarını kullanmaya devam edebilecek.

avrupa-birligi-bayrak-100413

Ancak mobil dolaşımdan kazanılan ücretlerin operatörler için önemli bir gelir kalemi olması nedeniyle Avrupa’nın önemli operatörleri bu fikre karşı çıkıyor. Avrupa Komisyonu’nun dijital işlerden sorumlu başkan yardımcısı Neelie Kroes tarafından desteklenen bu projeye Vodafone, Telefonica, Orange gibi şirketler uzak durmayı tercih ediyor.

Avrupa Komisyonu’nun mobil dolaşım ücretlerini indirmek için bulunduğu girişimler ise operatörler tarafından desteklenmişti. Bu girişim kapsamında son olarak Birleşik Krallık merkezli mobil operatörü Three aralarında Avusturya, Danimarka, İrlanda ve İsveç’in bulunduğu bazı ülkelerde mobil dolaşım ücretlerinde indirime gitmişti. Neelie Kroes adına The Guardian’a yapılan açıklamada komisyonun mobil dolaşım ücretlerini devre dışı bırakacak bir yöntemi hayata geçirmeye kararlı olduğu ifade edildi.

İlgili >> The Guardian

İLGİLİ HABERLER