Eğlence

50 Cent Bitcoin sayesinde 8 milyon dolar kazanmamış

50 cent bitcoinRap yıldızı 50 Cent Bitcoin sayesinde 8 milyon dolar kazandığına dair haberleri bir ay gecikmeli de olsa yalanladı. 50 Cent’in 2014’te çıkarttığı Animal Ambition için Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul ettiği ve Bitcoin’in 2017’deki yükselişi sayesinde kasasına büyük bir meblağı koyduğu belirtilmişti. Ancak The Blast tarafından yayılan ve 50 Cent tarafından mahkemeye sunulan bir iflas başvurusu, ortada Bitcoin üzerinden kazanılan milyon dolarların olmadığını gösteriyor.

50 Cent’in unuttuğu Bitcoin hesabı sayesinde 8 milyon dolar kazandığına dair haberler geçtiğimiz ay TMZ tarafından gündeme taşınmıştı. Rap yıldızı, şöhreti üzerinde olumsuz bir etki yapmadığı için ilk etapta bu haberi yalanlamadığını belirtti. Bitcoin’in popüler olduğu bir dönemde Bitcoin üzerinden anlatılan bir kazanma hikayesinin 50 Cent tarafından iyi bir reklam aracı olarak değerlendirildiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Ancak mahkemeye sunulan iflas belgeleri, 50 Cent’in bu reklamı daha uzun süre sürdüremeyeceğini gösteriyor. 2014’ten bugüne gelene kadar hiçbir zaman Bitcoin sahibi olmadığını söyleyen 50 Cent, albüm satışlarından kazanılan 700 Bitcoin’in kendisinden önce bir üçüncü şahıs tarafından Amerikan dolarına çevrildiğini belirtti.

50 Cent Bitcoin sahibi olmadığını itiraf ederken, geçtiğimiz ay sosyal medyada yaptığı paylaşımlarını da yalanlamış oluyor. 50 Cent, Instagram ve Twitter üzerindeki paylaşımlarında “Kendimle gurur duyuyorum”, “Biraz Bitcoin’e ne dersiniz?” gibi ifadeler kullanmıştı.

İLGİLİ HABERLER