Manşetler

5 saniyelik video iPhone’un kilitlenmesine neden oluyor

5 saniyelik video iphone kilitlemeApple’ın mobil işletim sistemi iOS’in yazılım kalitesi, cihazın kilitlenmesine yol açan 5 saniyelik video yüzünden bir kez daha sorgulanıyor. Söz konusu açık, Reddit kullanıcıları tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Mesaj veya e-posta yoluyla iletilen MP4 bağlantısına tıklayan iPhone kullanıcıları, biraz bekledikten sonra cihazlarının kilitlenmesine şahitlik edebiliyor. En güncel iOS 10.1 sürümlerini ve iOS 10.2’nin beta sürümünü çalıştıran iPhone’larla yapılan testlerde, söz konusu açığın işlediği görülüyor.

Mesajla veya e-postayla iletilen bağlantıya tıklandığında video, varsayılan video oynatıcısında oynatılmaya başlıyor. Bozuk olduğu anlaşılan video, iPhone’un 10 saniye sonra donmasına ve kilitlenmesine yol açıyor.

5 saniyelik video iPhone’a bağlantı yoluyla gönderildiğinde etkili oluyor

Söz konusu video bir bağlantıyla gönderildiğinde iPhone’un kilitlenmesine yol açıyor gibi görünüyor. Standart dosya transferiyle gönderildiğinde ise bir probleme yol açmadığı anlaşılıyor. Kilitlenen cihazı yeniden normale döndürmek içinse Home tuşuna ve güç butonuna aynı anda basarak telefonu sıfırlamak gerekiyor. iPhone bu şekilde yeniden başlatılmasının ardından normal olarak çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER