
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, mart ayında bir açıklama yaparak 4G ihalesinin mayıs ayında gerçekleştireceğini duyurmuş, 10 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de ise ihale tarihi 26 Mayıs olarak açıklanmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada “2 yıl bekleyelim 5G’ye geçelim” demesi, Türkiye’de 4G’nin akıbetiyle ilgili soru işaretlerinin doğmasına neden olmuştu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Telefon hattında kimlik kontrolü sertleşiyor, 6 sınırı geliyor

Samsung Galaxy Z Fold 8 ve Z Flip 8 daha yüksek fiyatlarla gelebilir

Apple’ın yeni CEO’su tasarımı yeniden şirketin merkezine taşıyabilir

NASA, yörüngesi hızla alçalan Swift teleskobunu kurtarmaya hazırlanıyor

watchOS 27 desteğini kaybeden Apple Watch modelleri için açıklama geldi
26 Mayıs yaklaştıkça 4G ihalesinin erteleneceği veya iptal edileceği yönündeki söylentiler de artmıştı. Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım ise dedikoduların gerçeğe dönüştüğünü gösteriyor.
Savaş, 26 Mayıs 2015’te gerçekleştirilecek ihalenin üç ay sonraya ertelendiğini belirtti. Konuya ilişkin olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, gün içinde duyurunun yapılması bekleniyor.
Güncelleme: BTK’dan beklenen resmi açıklama nihayet geldi ve 4G ihalesinin 26 Ağustos 2015 tarihine ertelendiği açıklandı. BTK’nın duyurusunda ertelemenin gerekçesi olarak ihaleye katılacak isteklilerin teknik ve finansal hazırlıklarını tamamlama amacıyla ilave zaman talep etmeleri gösterildi.


