Eğlence

2021 Apple Music Ödülleri sahiplerini buldu

2021 apple music ödülleri

Apple üç yıldır geride kalmak üzere olan yılın en başarılı şarkıcılarını ödüllendiriyor. Cupertino merkezli şirket bu yılki ödüllerin kazananlarını da açıkladı. 2021 Apple Music Ödülleri beş kategoride sahiplerini buldu.

Apple, yılın sanatçısı ödülüne The Weeknd’i layık gördü. Cupertino merkezli şirket, The Weeknd’in popüler müzik ve kültür sahnelerini kendi koşullarıyla ele geçirdiğini belirtti. Ünlü sanatçının 2020’de çıkardığı After Hours isimli albümünün Apple Music’te kısa süre içinde 1 milyon ön ekleme sayısını geçtiği hatırlatılırken, bunun erkek sanatçılar için bir platform rekoru olduğu ifade edildi.

After Hours, yayınlanmasından sonra ilk haftasında 73 ülkede en çok dinlenen R&B ve soul albümü oldu.

The Weeknd

Pop şarkıcısı Olivia Rodrigo ise üç dalda ödül sahibi oldu. Rodrigo; “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı”, “Yılın Albümü” ve “Yılın şarkısı” ödüllerini kazandı. Henüz 18 yaşındaki Rodrigo’nun çıkış şarkısı Drivers License ise Apple Music’te yılın en çok dinlenen şarkıları arasına girdi.

2021 apple music ödülleri
Olivia Rodrigo

Müzisyen H.E.R. ise büyük ilgi gören “Back of My Mind” ile “Yılın Şarkı Yazarı” ödülünü kazandı. Back of My Mind, çıktığı hafta Apple Music’te en çok dinlenen R&B ve soul albümlerinden biri oldu.

H.E.R.

2021 Apple Music Ödülleri kapsamında Afrika kıtası ve dört ülke için yerel ödüller de verildi. Afrika’da Wizkid, Fransa’da Aya Nakamura, Almanya’da RIN, Japonya’da OFFICIAL HIGE DANDISM, Rusya’da ise Scriptonite ödülün sahibi oldu.

Apple, 7 Aralık’tan itibaren ödül kazananlar için hazırladığı özel içerikleri Apple Music ve Apple TV Plus platformlarında paylaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER