Eğlence

2020 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu, geceye Parazit damga vurdu

2024 oscar

2020 Oscar Ödül Töreni, ABD’nin Los Angeles şehrindeki Dolby Theatre’da gerçekleştirildi. Törene damgasını vuran film ise Güney Kore yapımı Parazit oldu. Parazit; “En İyi Yönetmen”, “En İyi Film”, “En İyi Yabancı Film” ve “En İyi Orijinal Senaryo” gibi prestijli ödüllerinin sahibi oldu. 92 yıllık Oscar tarihinde ilk kez İngilizce olarak çekilmeyen bir film, “En İyi Film” ödülünü kazanmış oldu. Kısacası Parazit bu anlamda da bir ilke imza atmış oldu.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, tahmin edildiği gibi, Joker’deki performansıyla Joaquin Phoenix kazandı. En İyi Kadın Oyuncu ödülünde de sürpriz yaşanmadı. Renee Zellweger, Judy filmiyle bu alanda Oscar heykelciğinin sahibi oldu.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ödülün sahibi, Netflix’te yayınlanan Marriage Story filmindeki performansıyla Laura Dern oldu. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü ise Bir Zamanlar Hollywood’da filmiyle Brad Pitt kazandı. Pitt, böylelikle oyuncu olarak ilk Oscar’ını kazanmış oldu. Tecrübeli aktör, daha önce 12 Yıllık Esaret filmiyle yapımcı olarak Oscar kazanmıştı.

Oscar 2020 Netflix için hayal kırıklığı oldu

En İyi Animasyon Filmi ödülünü Oyuncak Hikayesi 4 kazandı. En İyi Uyarlama Senaryo dalında ise Oscar heykelciğini Tavşan Jojo filmiyle Taika Waititi evine götürdü.

Bu yılki Oscar ödül töreninin Netflix adına hayal kırıklığıyla sona erdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Geceye 24 adaylıkla gelen şirket, sadece iki dalda ödül kazanabildi. Laura Dern’in Marriage Story’deki performansıyla kazandığı En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün yanında American Factory de Netflix’e En İyi Belgesel ödülünü getirdi. Bu belgeselin Netflix ile Michelle ve Barack Obama çiftinin şirketinin ortak yapımı olduğunu belirtmekte de fayda var. Netflix’in bu yılki ağır topu The Irishman ise geceden eli boş döndü.

İLGİLİ HABERLER