Teknoloji

Yeni iPhone, iPad veya Android telefonunuz için en iyi oyunlar (2019)

apple iphone xs max

Günümüzde mobil cihazlar da oyun ekosisteminde büyük bir yere sahip. Oyun üreticilerinin planlarında öncelikli bir yer edinen mobil oyunlar, son derece geniş kitlelere ulaşıyor. Yeni yıla girerken yeni bir iPhone, iPad veya Android telefon alanların cihazlarında deneyimleyebileceği en iyi oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Reigns: Game of Thrones

Reigns serisi bir monarşinin nasıl zorlu kararlar alması gerektiğini daima etkileyici bir biçimde sergilemişti. Serinin en yeni oyunu, bu konsepti Game of Thrones‘un acımasız dünyasıyla birleştiriyor ve Demir Taht’ta oturmanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Alto’s Odyssey

Alto’s Adventure’un devamı niteliğindeki olan Alto’s Odyssey, selefine kıyasla oldukça farklı bir ortamda geçiyor. Karlı dağlar yerini görsel açıdan muhteşem şekilde tasarlanmış bir çöle bırakırken, işin içine duvar tırmanma ve sıçrayan sıcak hava balonları gibi yeni unsurlar geliyor. Oyunun temelindeki aksiyon deneyimi ise değişmiyor. Alto’s Odyssey hem iOS hem de Android‘de mevcut.

Brawl Stars

Clash of Clans ve Clash Royale gibi popüler oyunların arkasındaki şirket olan Supercell’in imzasını taşıyan Brawl Stars, çizgi filmleri andıran parlak tasarımının içinde her biri özel yeteneklere sahip geniş bir karakter listesi ve oldukça derin bir oyun deneyimi taşıyor. Brawl Stars hem iOS hem de Android‘de oynanabiliyor.

Fortnite

fortnite dunyayi kurtarHâlihazırda dünyanın en popüler oyunu olan Fortnite, telefonunuzda olmayı fazlasıyla hak ediyor. Dokunmatik kontroller bilgisayar veya konsoldaki keskinliği sağlamasa da, tüm battle pass görevlerini tamamlamak için oyunu telefonda oynamak ciddi fayda sağlıyor. Fortnite hem iOS hem de Android‘de mevcut.

Gone Home

Gone Home, bundan beş yıl önce yeni bir oyun deneyiminin kapısını açmıştı. FPS oyunlarının perspektifinden yararlanan oyun, daha hikaye odaklı ve şiddetsiz bir deneyim yaşatmayı başarmıştı. Üniversiteden eve dönen ve giderek genişleyen evini bomboş bulan bir kızın hikayesinin anlatıldığı oyun, gerginliği muhteşem bir esrar eşliğinde sunuyor. Gone Home sadece iOS platformunda mevcut.

Florence

Florence iki saatten kısa bir sürede tamamlansa da, bu kısa zaman dilimi içinde çok şey yapıyor. Kısa bir hikaye türünde olan oyun, oyuncuların genç ve aşık hissetmesi için yoğun şekilde interaktif unsurlardan yararlanıyor. Sevimli, etkileyici ve neşeli bir yapıda olan oyun, güçlü ve duygusal bir havada final yapıyor. Florence hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Civilization VI

Civilization serisinin en yeni oyunu, telefonda oynayabileceğiniz en büyük oyun olabilir. Sıra tabanlı strateji oyun hayranlarının bildiği ve sevdiği deneyimi sulandırmayan Civilization VI, bir şekilde bu deneyimi telefon ekranına sığdırmayı başarıyor. Oyun sadece iOS platformunda mevcut.

Pocket Run Pool

Satranç ve solitaire gibi klasik oyunları sanal ortamda yeniden canlandıran tasarımcı Zach Gage, aynı formülü bu sefer bilardoda uyguladı. Pocket Run Pool ile tek başınıza sürekli yenilenen kurallar ve değişen ortamlarla bilardo keyfini yaşayabilirsiniz. Oyunu oynamak için bir iOS cihaz sahibi olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER