Teknoloji

2018 model iPad’i söküp birleştirmek nispeten daha kolay

ipad 2018 ifixitApple’ın cihazlarını açıp onarmak hiçbir zaman kolay olmamıştır. Bunların kullanıcılar tarafından kurcalanmasının önüne geçmek amacıyla, yeniden tamiri epey zor ve maliyetli olacak şekilde tasarlanmıştır. Üstelik çoğu kullanıcı kendisini sadece yetkili Apple servislerini kullanmaya zorunlu hissetmektedir. Geçen ayın sonunda tanıtılan ve yeni yeni piyasaya çıkmaya başlayan 2018 model iPad için de bu durum geçerli gibi görünüyor. iFixit‘in gerçekleştirdiği parçalarına ayırma işlemi, yeni iPad’i de açmanın ve birleştirmenin zor olduğunu gösteriyor. Yine de, eski tasarım anlayışına bağlı kalmaya devam etmesi, iPad’e tamir konusunda diğer Apple cihazlarına göre biraz daha avantaj kazandırıyor.

iPad 2018, Apple A10 Fusion işlemcisi ve Apple Pencil destekli ekranı dışında, geçen yıl çıkmış olan 9.7 inç iPad ile hemen hemen aynı görünüyor. Bu durum kullanıcılar için dezavantaj gibi görünse de, söz konusu durum cihazı açıp onarmak, ya da sadece meraktan dolayı içine bakmak isteyenlerin yararına dönüşüyor.

ipad 2018 ifixit

Yeni model iPad de eskiden iPad’de olduğu gibi birleştirilmemiş bir ekran yapısıyla geliyor. Yani cam ve LCD panel iki ayrı birim olarak yerleştirilmiş. Bu nedenle cam ve ekran panelini birbirinden kolaylıkla ayırmak mümkün oluyor. Öte yandan tasarımın ve yapının korunması, 2018 model iPad için parça değişiminin 2017 model iPad için var olan yedek parçalarla yapılabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda tamir yapan teknisyenler de beşinci nesil iPad’lerde elde ettikleri deneyimi altıncı nesil iPad’e kolaylıkla taşıyabiliyor.

ipad 2018 ifixitNe var ki, yeni iPad eskisinin bazı söküm zorluklarını da barındırıyor. Özellikle çok fazla miktarda yapıştırıcı kullanılması bu durumların başında geliyor. Neyse ki, söküm için geliştirilmiş araçlar ve teknikler sayesinde bundan kurtulmak kolaylaşıyor.

İLGİLİ HABERLER