Dosya

Yeni Windows Phone telefonunuz için en iyi uygulamalar (2015)

nokia-lumia-1520-inceleme-00024

Microsoft’un büyük umutlar bağladığı mobil işletim sistemi Windows Phone, yola çıktığı günden bu yana gözle görülür mesafeler kat etmiş durumda. Özellikle giriş seviyesi ve orta seviye Lumia serisi cihazlarıyla ciddi bir kullanıcı kitlesine erişen Windows Phone’un uygulama ekosisteminin gelişimi de, yavaş da olsa, devam ediyor. Yeni yılı Windows Phone işletim sistemli bir cihazla karşılayanların indirebileceği en iyi uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.

HERE Drive +

nokia-here-haritalar

Kendine has özellikler barındıran bir servis olan HERE Drive +, kullanıcılara çevrim dışı harita ve tam navigasyon desteği sunuyor. Bu da uygulamayı kullananların dünyanın her yerinde yollarını bulmalarını sağlıyor. Gittikleri ülkenin haritasını indiren kullanıcılar, ekstra bir data ücreti ödemeden veya kaybolma tehlikesi geçirmeden gönüllerince gezebiliyor. Uygulamanın hem araçla hem de araçsız yolculuklar için navigasyon desteği sunduğunu belirtmekte fayda var.

MX Player

mx-player-301214

Android’den Windows Phone’a geçiş yapan uygulamalardan biri olan MX Player, tüm video dosyalarını tek merkezde oynatma imkanı sunuyor. MX Player’ın oynatmakta maharetli olduğu bazı dosya türleri Windows Phone tarafından desteklenmese de, Android’den Windows Phone’a geçiş yapanlar için MX Player aşina oldukları bir deneyim sunuyor.

Cool Tiles

cool-tiles

Oldukça eğlenceli bir uygulama olan Cool Tiles ile Windows Phone’un ana ekranındaki kareleri modifiye etmek ve kişiselleştirmek mümkün oluyor. Cihaz sahipler diledikleri takdirde Cool Tiles üzerinden karelerin renklerini, şeffaflık oranlarını ve şekillerini değiştirebiliyor.

Flashlight

flashlight

Günümüzde neredeyse tüm mobil cihazların bir fener uygulamasına ihtiyacı var. Windows Phone için bu görevi Flashlight ücretsiz olarak yerine getiriyor. Flashlight gerektiğinde ışıklarla SOS mesajı da gönderebiliyor. Karanlıkta parlayan pusula da Flashlight’ın sunduğu işlevsel özellikler arasında yer alıyor.

Instagram Beta

instagram-beta-311214

Instagram’ın Windows Phone platformundaki varlığı halen beta olmaktan öteye gidememiş olsa da, en azından resmi bir uygulamaya erişebiliyor olmak Windows Phone kullanıcıları için bir artı teşkil ediyor. Windows Phone işletim sistemli cihazların güçlü kameraları da göz önüne alınınca Instagram, diğer platformlarda olduğu gibi, Windows Phone için de kesinlikle indirilmesi gereken uygulamalar arasında bulunuyor.

WhatsApp

whatsapp-windows-phone

İlk günden bu yana Windows Phone üzerindeki en iyi deneyimlerden birini sunan WhatsApp, arkadaşlarıyla sürekli iletişim içinde olmayı isteyenler için ”olmazsa olmazlar” arasında yer alıyor.

Adobe Photoshop Express

adobe-ps-wp

Ücretsiz olarak indirilebilen Adobe Photoshop Express ile Windows Phone cihaz sahipleri fotoğraflar üzerinde çok çeşitli düzenlemeler yapabiliyor. Tüm bu düzenlemelerin birkaç dokunuşla gerçekleştirilebilmesiyse uygulamanın en cazip yönlerinden birini oluşturuyor. Dileyenler uygulama içi satın alma yoluyla yeni paketlere erişip düzenleme seçeneklerini artırabiliyor.

Minecraft Pocket Edition

minecraft-windows-phone-111214

Microsoft, 2014’ün en ses getiren hamlelerinden birine imza atarak en popüler oyunlardan biri olan Minecraft’ı bünyesine katmıştı. Bu satın almanın ardından Minecraft’ın Windows Phone platformundaki yerini alması da fazla uzun sürmedi. İki farklı oyun modu barındıran Minecraft Pocket Edition, çoklu oyun deneyiminden yararlanmayı da mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER