Teknoloji

2012 model iMac’ler geçen yılın aynı seviyedeki modellerine göre yüzde 25 daha yüksek performans sunuyor

Daha ince bir profile sahip olan yeni iMac geçtiğimiz cuma günü yurt dışında piyasaya çıktı. İlk etapta 21.5 inç’lik modeli piyasaya çıkan bu monitör bilgisayarın 27.5 inç’lik panele sahip versiyonu da bu ay içinde yine yurt dışında piyasaya çıkmış olacak. Yepyeni Apple bilgisayarını satın alanlar büyük bir merakla benchmark testlerini gerçekleştirmeye başlamış gibi görünüyor. Primate Labs tayfası da kendi benchmark testlerini gerçekleştirmiş ve sonuçta yeni modelin geçen yılın modeline göre büyük bir fark sağladığı sonucuna varmışlar.

21.5 inç’lik modeller baz alınarak gerçekleştirilen bu benchmark testleri 2012 model yeni iMac’in geçen yılın aynı seviye modeline göre yüzde 25’lik performans artışı sağladığını gösteriyor. Üstelik 21.5 inç’lik model geçen yılın en üst seviyedeki 27 inç’lik modelini de performans açısından yüzde 10 geride bırakmayı başarmış.

Primate Labs’in benchmark testleri yeni iMac ve Mac mini serisiyle Mac Pro serisi arasında da karşılaştırmalar içeriyor. Görünüşe göre iMac her anlamda Mac mini’yi geride bıramayı başarıyor. Bununla birlikte orta seviyeli bir iMac’in üst sınıf bir Mac mini ile hemen hemen aynı performansı gösterdiği de bu benchmark testleriyle ortaya çıkıyor.

Mac Pro’nun tüm iMac modellerinden daha hızlı olduğunu düşünebilirsiniz. Benchmark’lar yeni iMac’in üst sınıf 12 çekirdekli Mac Pro haricinde tüm Mac Pro modelleriyle eş seviyede performans sergilediğini gösteriyor. Bunda Mac Pro’larda mevcut nesil işlemcilerin bulunmamasının rolü büyük. Intel’in üçüncü nesil Core işlemcilerini barındıran 2012 model iMac’ler bunu performans avantajı olarak yansıtıyor.

İlgili >> Primate Labs

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER