Teknoloji

20 kat yakınlaştırma yeteneğiyle Oppo Reno 2 sürprizi

oppo reno 10x zoom edition ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo yeni bir Reno cihaz serisi duyurmaya hazırlandığının işaretini verdi. Bu sefer Reno amiral gemisi telefon serisinin ikinci neslini görmeye hazırlanıyoruz. Dörtlü kamera sistemi ve 20 kat yakınlaştırma gibi özellikler yolda görünüyor.

Şirketin Hindistan birimi, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir mesajla ürünün gelişini işaret etti. Buradan cihazın öncelikle Hindistan’da çıkacağını düşünebiliriz. Diğer bölgelerde ne zaman çıkacağı konusunda ise şu an için bir bilgi bulunmuyor.

Tanıtım görselindeki siluete baktığımızda, iki nokta açık şekilde belli oluyor. Oppo Reno 10x Zoom modelinde gördüğümüz köpek balığı yüzgeci şekilli selfie kamera mekanizması duruyor. Ayrıca üçlü arka kamera sisteminin yerini ise dört kameralı bir sistem alıyor.

Çoğu mevcut akıllı telefonda bulunan dört kameralı sistemlerde, dördüncü kamera Uçuş Süresi (ToF) kamerası oluyor ve bu kamera gelişmiş derinlik verisinin elde edilmesi için kullanılıyor. Oppo Reno 2 modelinde de aynısının kullanılıp kullanılmadığını görmek ilginç olacaktır.

Açılır kameranın varlığı ekranın da bir kez daha çentiksiz olacağını ve ince çerçeveyle sarılacağını gösteriyor.

Hiç şüphesiz, en ilginç özellik 20x Zoom özelliği olacaktır. Adından da anlaşılacağı üzere, Oppo Reno 10x Zoom modeli periskop yapılı kamerasıyla telefonun gövdesine yerleştirilmiş 10 kat kayıpsız yakınlaştırma yetenekli kamera modülünü barındırabiliyordu.

Eğer Oppo görüntüleri daha da net hâle getirmenin, ancak aynı zamanda iki kat daha fazla yakınlaştırma yapmanın bir yolunu bulduysa, bir akıllı telefon kamerasından şimdiye kadar görmediğimiz etkileyicilikte bir performansla karşılaşabiliriz.

Şimdiye kadar Reno 2 serisiyle ilgili herhangi bir şey söylenmemişti. Ancak ilk serinin çıkışından kısa bir süre sonra ikincisini görmek biraz şaşırtıcı. Telefonun dikkate değer bir ilerleme olduğunu göstermesi için telefona neler eklenebilir, bunu hayal etmek çok kolay sayılmaz. Ancak Qualcomm’un yeni Snapdragon 855+ yonga setinin kullanımı önemli bir ilerleme olurdu.

Oppo Reno 2 ne zaman tanıtılacak, başka hangi detaylar var? Bunlarla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktıkça paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER