Teknoloji

1Password Psst! adlı araçla şifre paylaşımını çok kolaylaştırıyor

1password psst!
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şifre yöneticisi aracı 1Password, Psst! adını verdiği güvenli şifre paylaşım aracı sayesinde şifreleri herkesle paylaşmayı kolaylaştırıyor. Şirket salı günü, bağlantı paylaşma özelliği içeren aracını kullanıma sundu.

1Password’ün önceden var olan ve bir hesap gerektiren paylaşım seçeneklerini kullanmak veya doğası gereği güvenli olmayan giriş bilgilerini kopyalayıp yapıştırmak yerine Psst!, şifre paylaşmayı bir Google Dokümanını başka biriyle paylaşmaya benzer hâle getiriyor.

Parola kimlik bilgilerini paylaşmak için bir bağlantı oluşturabilir, süresinin ne zaman dolacağını (ilk kişi tarafından görüntülendiğinde veya bir saat, bir gün, bir hafta, 14 gün veya 30 gün sonra) ayarlayabilir ve parolayı belirli kişilerle (e-posta adresleri aracılığıyla) veya bağlantıya sahip herkesle paylaşabilirsiniz. Tüm süreç, bir Google Drive klasörüne veya bir Google Dokümanına bağlantı paylaşmaya çok benziyor. Hazırlanan 1Password videosunu izleyerek her şeyin nasıl çalıştığı hakkında bir fikir edinebilirsiniz:

Paylaşılan bağlantı alan birinin deneyimi, paylaşım ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Paylaştıklarınızı herhangi biri tarafından görüntülenebilir olarak ayarlarsanız bağlantı, yalnızca paylaşıldığı sırada kimlik bilgilerinin bir kopyasına açılır. Paylaştığınız şey yalnızca belirli bir grup kişiye yönelikse, e-postalarını onaylamaları ve ardından giriş yapmak ve erişim almak için tek seferlik bir doğrulama kodu almaları gerekir. Bağlantının yalnızca, bağlantıyı oluşturduğunuzda paylaşılan bilgilerin bir kopyasına erişime izin verdiğini belirtmekte fayda var. Kasanızda depolanan parolayı daha sonra değiştirirseniz, eski bağlantılar yeni parolayı görüntüleyemez.

Psst! tarafından getirilen ek güvenlik, kısmen bu doğrulama kodlarını alan e-postanın güvenliğine bağlıdır. Alıcının hesabının ele geçirildiği bir senaryo söz konusu olabilir. Ancak bu yöntem kasanızın geri kalan bilgilerini güvende tutar, oturum açmaya kimin eriştiğini izlemenin bir yolunu sağlar, ve oturum açma erişiminin süresi, siz karar verdiğinizde sona erer.

İLGİLİ HABERLER