Manşetler

Yeni Apple TV daha güçlü olacak, ancak 4K desteklemeyecek

apple-tv-set-ustu-030915

Apple’ın 9 Eylüldeki etkinliğine yaklaştıkça, şirketin burada yapacağı duyurular hakkında daha fazla ipucunu görüyoruz. Apple TV dedikoduları da bunların arasında yer alıyor. Mevcut Apple TV’ye göre daha yüksek bir fiyattan piyasaya çıkması beklenen Apple TV’nin yeni versiyonunun 4K video desteğine sahpi olmayacağı ve Apple’ın iPhone 6 serisinde kullandığı A8 yongasını taşıyacağı söyleniyor. Ayrıca bu set üstü cihazın 8 GB’lık ve 16 GB’lık versiyonlarının sırasıyla 149 dolar ve 199 dolarlık fiyat etiketleriyle satılacağı da dile getiriliyor.

Fiyatla ilgili bilgiler bazı teknik detaylarla da destekleniyor. Oyuna daha fazla odaklanan ve Wii’dekine benzer harekete hassas bir uzaktan kumanda barındırması beklenen bir Apple TV karşımıza çıkacak. Uzaktan kumandanın siyah renkte olacağı, üstünde de fiziksel tuşlar ve izleme dörtgeninin bulunacağı söyleniyor. Ayrıca bu yeni versiyonun App Store desteğine sahip olacağı, aynı zamanda sistemin geneline yayılmış Siri desteği bulunduracağı da tahminler arasında bulunuyor.

Yapılacak işlemci güncellemesi bütün bunları mümkün kılıyor. Üç yılı aşkın zaman önce çıkan Apple TV’nin en son versiyonu iyice eskimiş olan A5 yongayı kullanıyor. Şirketin yeni set üstü cihazının, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta bulunacak A9 işlemciye veya iPad Air 2’deki A8X yongaya sahip olması beklenmiyor, bununla birlikte  A8’in de oyunlar ve uygulamalar için yeterli gücü sağlamasını bekleyebiliriz. Ne de olsa, iOS 9’un uygulama inceltme prosedürü sayesinde oyun ve uygulamalar kısıtlı işlemci gücünde bile daha iyi performans gösterebilecek.

Apple TV’nin bu versiyonu 4K görüntü desteğine sahip olmayacak. Yeni iPhone’ların 4K video kayıt desteğine sahip olmasının beklendiği bir ortamda, Apple TV ile ilgili bu durum biraz şaşırtıcı sayılabilir. Bu arada daha fazla port beklentisi içinde olanlar için de onları sevindirecek bir durum olmayacak gibi görünüyor. Yeni Apple TV de selefiyle aynı portlara; güç, HDMI, USB, ethernet, optik sese sahip olacak.

Apple’ın yeni set üstü cihazı muhtemelen gelecek hafta çarşamba günü tanıtılacak. Detayları en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER