Teknoloji

Tim Cook Apple’ın mültecilere destek için yüklü miktarda bağış yapacağını açıkladı

tim cook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ceo-tim-cook-240414

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin mültecilere yardım için ilgili organizasyonlara yüklü miktarda bağış yapacağının sözünü verdi. Apple çalışanlarına gönderilen ve Buzzfeed tarafından yayınlanan e-postada Tim Cook, binlerce kişinin yollarda hayatını kaybettiğini ve ailelerin uzun ve tehlikeli kara ve deniz yolculuklarına atıldığına dikkat çekti.

Kalplerinin mültecilerle birlikte olduğunu söyleyen Cook, şirket bünyesinden pek çok kişinin Apple’ın mültecilere yardım için bir şeyler yapması yönünde talepte bulunduğunu ifade etti ve Apple’ın mültecilere yardım için ilgili kurumlara yüklü miktarda bağış yapacağını açıkladı.

Cook, Apple’ın çalışanlarının belirli yardım organizasyonlarına yapacağı bağış miktarını da ikiye katlayacağını duyurdu. Cook, Kızılhaç’ın kampanyası için de iTunes’da oluşturulan özel bölüm aracılığıyla bağış yapılabileceğini hatırlattı.

Google da bu ay içinde mülteciler için başlattığı yardım programının duyurusunu yapmıştı. Çeşitli organizasyonlara 1 milyon avro bağışlayacağını açıklayan Google, 5 milyon avro bağış toplanması durumunda bu rakamı 10 milyon avroya tamamlayacağını duyurmuştu. 5 milyon avro hedefi kısa sürede tutturulsa da, Google halen bağış toplanması için aracılık etmeyi sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER