Teknoloji

Sony’nin yüzü görüntü sensörleri ve PS4 oyunlarıyla güldü

sony imx500

sony-logo-mwc-2015

2015 mali yılının ikinci çeyreğini tamamlayan Sony, çeyreğe ait finansal sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Üç aylık dönemi 15.8 milyar dolar gelir ve 280 milyon dolar net kârla tamamlayan şirket, 733 milyon dolar işletme kârı elde etmeyi başardı.

Sony’nin finans raporunda en cesaret verici rakamlar ise şirketin önemli silahlarından görüntü sensörü birimini de barındıran Cihazlar bölümünden geldi. Bölümün işletme kârı bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında artarak 272 milyon dolara çıkarken, satış geliri 2.2 milyar doları buldu. Sony, görüntü sensörü birimini ayrı bir şirkete dönüştürme ve Toshiba’nın görüntü sensörü işini devralma konusundaki planlarını da geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Şirketin önem verdiği bir diğer alan Görüntüleme Ürünleri biriminin işletme kârı da 215 milyon dolara yükseldi.

Sony’nin yüzünü güldüren bir diğer iş kolu ise oyun bölümü oldu. Satışlarda kaydedilen yüzde 16.5 oranındaki artışla bölümün işletme kârı 199 milyon dolara yükseldi. Sensör ve kamera birimlerinin performansının artmasında doların yene karşı güçlenmesi önemli rol oynarken, oyun operasyonları ABD’den yönetildiği için kur oranlarının birime pek fazla faydası olmadı. Buna rağmen, PS4 oyunları bölüme 3 milyar dolarlık gelir katkısı sağladı.

Sony’nin akıllı telefonları da kapsayan mobil iletişim bölümü ise zarar etmeyi sürdürüyor. Bölümün çeyreği kapatmasında Xperia akıllı telefon ve tabletlerin yetersiz satış performansı önemli bir rol oynuyor. Geride kalan çeyrek 2.33 milyar dolar ve 172 milyon dolar zarar açıklarken, satışların da bir yıl öncesine göre yüzde 15.2 oranında düşmesi göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER