Teknoloji

Sony tablet pazarına artan rekabet nedeniyle veda edebilir

sony-xperia-z4-tablet-on-inceleme-2

Sony Mobile oldukça başarılı akıllı telefonlar hazırlasa da, bu telefonları satmakta sıkıntı yaşıyor. Dünyanın en önemli cep telefonu üreticileri arasında bulunan Sony’nin mobil birimi, bir süredir istenilen satış rakamlarına ulaşılamaması nedeniyle zor zamanlardan geçiyor.

Kötü gidişatın tersine çevrilebileceğine dair bir işaretin bulunmaması, söz konusu zor zamanların biraz daha devam edeceği anlamına geliyor. Sony’nin bu nedenle zararını azaltmak adına ürün gamında revizyona gideceği ve bazı cihazlarından vazgeçeceği söyleniyor.

Xperia Blog tarafından yayınlanan bir haber ise şirketin ilk olarak tablet kategorisinden vazgeçeceğini gözler önüne seriyor. Sony tablet pazarına Xperia Z, Xperia Z2, Xperia Z3 ve Xperia Z4 gibi başarılı cihazlar sürse de, 2016’da bu listeye Xperia Z5’i eklemenin ticari bakımdan şirket adına pek doğru bir hamle olmayacağı söyleniyor.

Yukarıda adı geçen tabletler, hem kullanıcılardan hem de eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Ancak satış rakamlarının yapılan olumlu yorumlarla paralel bir seyir izlememesi, Sony’nin 2016 için aldığı söylenen kararı destekleyen bir olgu olarak göze çarpıyor.

Tablet pazarı, Sony’nin satış bakımından neredeyse yok seviyesinde olduğu Çin ve diğer Asya ülkelerinde oldukça rekabetçi bir seviyede. Dolayısıyla Sony’den henüz resmi bir açıklama gelmese de, şirketin tablet pazarından çekilme kararını “şaşırtıcı” olarak nitelemek pek mümkün değil. Yine de, önümüzdeki yıllarda yeni Xperia tabletlerle tanışma ihtimalinin ortadan kalkmadığını da vurgulamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER