Eğlence

Sony Dolby Atmos ses kalitesiyle UHD Blu-ray filmler yayınlayacak

sony dolby atmos

CES 2016 kapsamında çok sayıda Blu-ray oynatıcı tanıtıldı. Böylelikle yeni nesil fiziksel medyanın geniş kitlelerle buluşmasından önce geriye sadece güncel içeriklerin yayınlanması kaldı. Sony Pictures, bu aşamaya yönelik çalışmaları çerçevesinde Ultra HD Blu-ray filmlerinden bazılarını çok yönlü ses platformu Dolby Atmos eşliğinde sunacağını açıkladı.

Sony Dolby Atmos ses kalitesiyle Muhteşem Örümcek Adam 2, Pineapple Express, Hancock, Chappie, Salt ve Şirinler 2 gibi filmleri önümüzdeki dönemde izleyicilerle buluşturacak. Dolby Atmos ses kalitesi sunacak ilk Ultra HD Blu-ray filmlerin listesi oldukça etkileyici gözüküyor. Dolby Atmos teknolojisi sesin yeni bölgelerden çıkmasını sağlayarak işitsel anlamda farklı bir deneyim yaşanmasını mümkün kılıyor.

Sony Pictures, Ultra HD Blu-ray disklerde Dolby Atmos ses desteği sunan ilk şirket olsa da; formatı destekleyen ilk film stüdyosu değil. Warner Home Video ve Lionsgate, genellikle sinemalarda bulunan Ultra HD Blu-ray teknolojisini disklerle evdeki film izleyicileriyle buluşturuyor. Sony, 2016 ve sonrasında Dolby Atmos desteği barındıran yeni filmlerin de yayınlanacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER