Manşetler

Samsung Galaxy Note 5 13 Ağustosta tanıtılabilir

samsung-galaxy-note-5-taslak-220715

Samsung’un yeni akıllı telefonları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus’ı 12 Ağustosta düzenleyeceği bir Unpacked etkinliğiyle tanıtacağına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş, böylelikle şirketin Galaxy Note serisi telefonları IFA kapsamında tanıtma geleneğine son vereceği belirtilmişti.

Güney Kore basınında çıkan son haberler de, Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus’ın IFA öncesinde tanıtılacağını doğruluyor. Ancak Unpacked etkinliğinin tarihi olarak daha önceki iddianın aksine 13 Ağustos işaret ediliyor. Tanıtımın New York’ta gerçekleşeceği de iddialar arasında yer alıyor.

Samsung daha önce Galaxy S4’ün tanıtımı için de New York’u seçmişti. Telefon pek çok kişinin beğenisini kazansa da, oyuncular tarafından gerçekleştirilen yapmacık sunum cihaza dair daha doyurucu bilgiler edinmek isteyenleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus’ın tahmin edilenden daha erken tanıtılmaları ve piyasaya sürülmelerinin altında yatan neden ise Apple çekincesinden başkası değil. Samsung’un yeni akıllı telefonlarını eylül ayında satışa sunulması beklenen yeni iPhone’lardan önce piyasaya sürerek küresel akıllı telefon pazarının zirvesindeki yerini korumayı istediği belirtiliyor. Böylelikle yeni iPhone’ları bekleyen potansiyel müşterilerin de akıllarının çelmek amaçlanıyor.

Hazırladığı konsept taslaklarla ünlenen Ivo Maric’in dedikodulardan yola çıkarak hazırladığı Samsung Galaxy Note 5 prototipi de, görenleri etkilemeyi başarıyor. Asıl cihazın bu prototipe olan benzerliğini görmek içinse ağustos ayına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER