Teknoloji

iTunes Ev Paylaşımı iOS 9 ile birlikte geri gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

itunes-home-sharing-070715

Geçen hafta yayınlanan iOS 8.4 güncellemesiyle birlikte Apple iOS cihazlarından Ev Paylaşımı özelliğini kaldırmış ve birçok kullanıcıyı üzmüştü. Ev Paylaşımı özelliğinin kaldırılacağına dair, iOS 8.4’ün çıkışından önce hiçbir işaret bulunmuyordu.

Neyse ki, Apple’ın iTunes’tan sorumlu yöneticisi Eddy Cue, Ev Paylaşımı özelliğinin sonbaharda yayınlanacak iOS 9 ile birlikte geri geleceği haberini verdi. Cue, Twitter’da konuyla ilgili olarak içinde kendisinin de bahsinin geçtiği bir tweet’e cevap olarak iOS 9’da Ev Paylaşımı özelliğini geri getirecekleri şeklinde yorumda bulundu.

Ev Paylaşımı kullanıcıların aynı Wi-Fi ağına bağlı bir bilgisayar ve iOS cihazı arasında müzik yayınına izin veriyordu. iTunes’un yüklü olduğu bilgisayardaki iTunes kütüphanesinde bulunan şarkılar iOS cihazı üzerinden dinlenebiliyordu. Bu işlev hâlâ video içerikler için sunuluyor, ayrıca bilgisayardan Apple TV’ye müzik yayını da yapılabiliyor.

iOS 8.4’ün sürüm notlarında Ev Paylaşımı ve Genius Mikslerinin şu an için mevcut olmadığı şeklinde ibareler yer alıyordu. Ucu açık tabirin kullanılmış olması bu servislerin günün birinde döneceği şeklinde beklentiler doğurmuştu. Cue’nun yorumu Ev Paylaşımı’nın iOS 9’un hangi sürümünde geleceği noktasında açık bir cevap içermiyor. Aslında iOS 9 için yeni bir beta sürümü gelecek hafta yayınlanacak, belki o sürümde Ev Paylaşımı özelliğine dair bazı detaylar bulunabilir.

Apple yöneticisi Eddy Cue son zamanlarda Twitter’ı çeşitli duyurular ve bilgilendirmeler için daha fazla kullanır oldu. Apple Music’in faaliyete geçişinden günler önce Taylor Swift’in Apple’ın sanatçılara ödediği teliflerle ilgili yaklaşımını değiştirmesine yönelik talebi içeren açık mektubuna cevap Eddy Cue tarafından Twitter üzerinden verilmişti. Ayrıca Cue, iOS 9 ile birlikte iTunes Match’te depolanan şarkı sınırının 25 binden 100 bine çıkarılacağı haberini de Twitter’dan paylaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER