Teknoloji

iPhone 6s Force Touch özelliğiyle birlikte gelebilir

iphone 6 apple italya

iphone-6-plus-inceleme-00005

Apple’ın akıllı saati Apple Watch’un satışa sunulmasıyla birlikte gözler tekrar yeni iPhone’lara çevrilmiş durumda. Apple ürünleri hakkında gerçekleştirdiği isabetli öngörülerle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo da, “iPhone 6s” adıyla piyasaya çıkması beklenen yeni iPhone’lara dair tahminlerini paylaşarak heyecanı artırıyor. Kuo’ya göre, yeni nesil iPhone’da Apple’ın ilk kez Apple Watch ve yeni Retina ekranlı MacBook’ta yer verdiği Force Touch özelliği bulunacak.

Force Touch sayesinde yeni MacBook’un trackpad’i farklı güçteki dokunuşları farklı komutlar olarak algılayabiliyor. Dolayısıyla yumuşak bir dokunuş ve sert bir dokunuş farklı hareketlerin sergilenmesini sağlayabiliyor. Halihazırda hareket kontrollerinin dokunma ve sürüklemeyle sınırlı olduğu iPhone’a Force Touch özelliğinin eklenmesinin pek çok kişiyi memnun edeceği düşünülüyor. Buna ek olarak, yeni iPhone’un ardından yeni iPad’lerin de Force Touch özelliğine kavuşması bekleniyor.

Kuo’ya göre, iPhone 5s’e Touch ID parmak izi okuyucusunun eklenmesiyle ortaya çıkan etkiyi, iPhone 6S’te Force Touch özelliğiyle yaratmak mümkün. Force Touch ile kullanıcılara daha fazla giriş seçeneği sunulacağını söyleyen Kuo, bu yöntemlerin Apple Pay’in geliştirilmesinde de kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

Kuo’nun Apple ürünlerine ilişkin öngörülerindeki yüksek isabet oranı, Force Touch’a dair beklentilerin önünü açıyor. Ancak bütün bu söylentilerin doğru olup olmadığını görmek için eylüle kadar beklemek gerektiğini akıldan çıkarmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER