Manşetler

iPad mini 4 taslak çizimi daha ince tableti işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipad-mini-4-taslak-100815

Apple geçen yıl çıkardığı iPad mini 3’te bir önceki nesil ürüne fazla müdahalede bulunmamış, sadece yeni bir renk seçeneği ve Touch ID sensörü barındıran ana ekranla yetinmeyi tercih etmişti. Ancak önümüzdeki sonbaharda beklenen iPad mini 4 ile birlikte bu sefer daha radikal değişiklikler bekleniyor.

Sızan en son taslak iPad mini 4 çizimleri, Apple’ın beklenen dördüncü nesil iPad mini tabletinin selefinden daha ince olacağını işaret ediyor. iPad mini 4 bu anlamda iPad Air 2 ile boy ölçüşecek gibi görünüyor.

Eğer @OnLeaks tarafından sızdırılan çizimler doğruysa, beklenen iPad mini 4 yaklaşık 6.1 milimetre kalınlığa sahip olacak. iPad mini 3 ise 7.5 mm. kalınlığında bir profile sahipti. Taslak çizimlerdeki cihaz iPad Air 2’ye, Apple’ın mevcut amiral gemisi tabletine epey benzer bir hava ve görünüm taşıyor.

Aslında bu taslak çizimler iPad mini 4 ile ilgili olarak yapılan analizlerle de örtüşüyor. Örneğin KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPad mini 4 için daha ince ve iPad Air 2’nin tasarımından izler taşıyan bir tableti işaret etmişti. Bazı dedikodular da iPad mini 4’ün iPad Air 2 ile aynı donanım bileşenlerine sahip olacağını işaret ediyor. Bu durumda iPad mini 4’ün Apple A8 işlemci, 8 megapiksel kamera, 802.11ac Wi-Fi gibi teknik özelliklerle gelmesini bekleyebiliriz.

@OnLeaks hesabı geçmişte yapmış olduğu doğru çıkan sızdırmalarla biliniyor. Geçmişte iPhone 5s ve iPhone 6 gibi cihazlarla ilgili yapılan sızıntılar doğru çıkmıştı. Ayrıca geçtiğimiz nisan ayında iPad mini 4’ün kasasına ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafı da sızdırmıştı.

Apple’ın yeni iPad mini 4’ü son birkaç yılda olduğu gibi ekim ayında düzenlenen ve ana temasının iPad olduğu etkinlikte tanıtması bekleniyor. Ne var ki, geçtiğimiz hafta içinde çıkan bir dedikodu Apple’ın 9 Eylülde düzenleneceği iddia edilen iPhone lansmanında iPad Pro’yu ve diğer iPad ürünlerini de tanıtacağını işaret ediyor. 9 Eylül yaklaştıkça yeni iPad’lerin ne zaman tanıtılacağına dair soru işaretleri biraz daha azalmış olacaktır.

İLGİLİ HABERLER