EğlenceManşetler

Game of Thrones 2015’in korsan yollarla en çok indirilen dizisi oldu

game of thrones

Game of Thrones, 2015’te de “Dünyanın korsan yollarla en çok indirilen TV programı” unvanını kaptırmadı. TorrentFreak’in haberine göre, dizinin beşinci sezonunun finali BitTorrent üzerinden tahmini 14.4 milyon kez indirildi. Popüler diziyi, 6.9 milyon indirme rakamıyla The Walking Dead takip etti.

TorrentFreak’in rakamları, Game of Thrones beşinci sezon finalinin korsan yollarla indirenlerin sayısının bölümün tahmini TV izleyicisi sayısını ikiye katladığı anlamına geliyor. ABD’de HBO tarafından yayınlanan dizi, daima korsan yayıncıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Beşinci sezonunun ilk dört bölümünün prömiyer öncesi internete sızması, bu ilgiyi daha da artırmıştı.

2015’te torrent üzerinden TV’ye kıyasla daha çok kişiye ulaşan tek dizi Game of Thrones değil. Televizyonda 1.75 kişinin izlediği Mr. Robot, torrent aracılığıyla tahmini 3.5 milyon kez indirildi. Suits de 2.38 milyon olan TV izleyici sayısına rağmen, torrent üzerinden 2.6 milyon indirme rakamına ulaşmayı başardı. Söz konusu rakamların dizilerin bir bölümü için kaydedilen veriler olduğunu belirtmek gerekiyor.

TorrentFreak, Game of Thrones beşinci sezon finalinin tahmini TV seyirci sayısını 8.11 milyon olarak açıkladı. Bu rakama diğer legal izleme yöntemlerinin dahil olmadığını belirtmek gerekiyor. HBO diziyi aboneleri için oluşturduğu çevrim içi servis HBO Go üzerinden de yayınlıyor. Şirketin yıl içinde kurduğu HBO Now ise kablolu yayın aboneliği olmadan HBO programlarını çevrim içi ortamda izlemeyi mümkün kılıyor. Entertainment Weekly’ye göre, farklı izleme yöntemleri birleştirilince dizinin beşinci sezonda bölüm başına ortalama izleyici sayısı 20 milyonu buluyor.

İLGİLİ HABERLER